Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sanatçılar da boykota katıldı

Geçen ay genç bir kadın, Beşiktaş'taki Dorock XL adlı barda özel güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini iddia etmiş ve vücudunda oluşan morlukların fotoğraflarını da Twitter'da paylaşmıştı.
Bu iddia üzerine mekan sahibi de, karşılıklı bir darp olayı yaşandığını, tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğunu, yasal süreç sonuçlanana kadar güvenlik görevlilerinin açığa alındığını açıklamıştı.
Ama güvenlik kamerası görüntüleri incelenince, genç kadına şiddet uygulandığı anlaşıldı.
Bar ve gece kulüplerinde müşteri ile korumalar arasında yaşanan kavgalar her zaman haber olmuştur. Olayı öğrenen müşteriler, genelde 'Bir daha o mekana gitmeyiz' der ama boykot kısa sürer. Fakat bu kez farklı bir şey oldu; sadece müşteriler değil, sanatçılar da Dorock XL'ı boykot etti.
Mekanla konser anlaşması yapan Kalben ve Nil Karaibrahimgil konserlerini iptal etti. Nil, iptal kararını Twitter'dan duyururken, boynunda 'Kız çocukları bir ülkenin annesidir' yazılı fotoğrafını paylaştı.
Boykota en son Büyük Ev Ablukada da katıldı. Grup, "6 Nisan konserimizi çalmıyoruz.
Umutsuzluğa alışmayıp yataklara küs girmiyoruz" açıklamasında bulundu. Dorock XL; yeni bir mekandı, konserlere evsahipliği yapması için büyük para harcanmıştı ama görünen o ki, krizi iyi yönetemediler.
Hep yazıyoruz; güvenlik görevlileri mekanların yüzü ve prestijidir. Öfke kontrolü olmayan, kriz yönetemeyen güvenlik görevlisi çalıştırmak her zaman risktir. Hukuki süreç devam ediyor ama bundan sonra ünlü müzisyenler, bu mekanda konser verir mi dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA