Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Özcan Deniz o mektubu iyi oku

İsrail'de verdiği konserden 1 milyon dolar kazanan Özcan Deniz, ailesi ile birlikte mavi tura çıkıyor. Turu Göcek'ten başlatacak olan Deniz'in 150 bin liraya bir aylığına lüks bir tekne kiraladığı konuşuluyor. Deniz'in, konserden sonra da eşi Feyza Deniz'e bir cip aldığı iddia edilmişti.
Elbette sanatçı kazandığı parayla istediğini yapabilir ama Deniz bu parayı Filistinlilere kan kusturan İsrail'de verdiği konserde kazandı!
Üstelik Roger Waters'ın önderliğinde Shakira'dan Lana Del Rey'e dünyaca ünlü birçok şarkıcının İsrail'e kültürel boykot uyguladığı, konser vermediği bir dönemde!
Daha önce Deniz'e, konserden kazandığı parayı Filistinli yardıma muhtaç insanlara bağışlaması çağrısında bulunmuştum. Deniz, Prestij Müzik'ten beri bu işin içinde, piyasanın kurdu, ne zaman konuşmaması gerektiğini biliyor.
Deniz konser krizinde hiç konuşmadı, onun yerine bazı yazarlar konuştu! Deniz'in İsrail'de sahneye çıkarak barış köprüsü kurduğunu yazdılar.
Oysa İsrail, şu anda en çok popüler sanatçıların kendilerini protesto etmelerinden ve kültürel ambargodan korkuyor.
Raslantıya bakın; İsrail'de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda sahne alıp iki şarkı seslendirecek Madonna da Deniz gibi 1 milyon dolar kazanacak!
Pink Floyd grubunun efsane basçısı ve solisti Roger Waters, The Guardian gazetesine bir mektup yazdı ve hem Madonna'ya, hem de İsrail'de sahne alan ya da alacak bütün sanatçılara, 'İsrail'de konser vermeyin' çağrısında bulundu.
O mektupta, güya barış köprüsü kurduğu söylenen Özcan Deniz'in de ilgisini çekecek şöyle bir bölüm var: "Son zamanlarda İsrail'de konser veren müzisyen arkadaşlarımın bazıları bunu köprüler inşa etmek ve barış talebini güçlendirmek için yaptıklarını söylüyor. Saçmalık! İsrail'de konser vermek karlı iş ama bu; işgalin, ayrımcılığın, etnik temizliğin, çocukların hapsedilmesinin ve silahsız eylemcilerin katledilmesinin meşrulaştırılmasına hizmet ediyor." Yabancı müzisyenler İsrail'de konser verilmesin diye mücadele eder, Deniz ise eleştirilere bile yanıt vermez, kazandığı 1 milyon doları afiyetle yer!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA