Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu da beyaz Türkler’in tosuncuğu

ABD'de Pace Üniversitesi'nin (Actor's Studio) oyunculuk bölümünü kazanan dünya çapında 15 kızdan biri olduğunu açıklayan ve sosyal medyada eğitimi için destek isteyen Kadıköy Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Asude Defne Özkan'ın insanları kandırdığı ortaya çıktı.
Meğer Özkan'ın çok zor dediği Pace, vasatın altında bir üniversiteymiş, kabul oranı da yüzde 80'miş. Dünyada sadece 15 kişi alıyor lafı da şuna benziyor; Anadolu'da vasat bir üniversitenin herhangi bir bölümü de dünyada 15-20 kişi alıyor, çünkü kontenjan o kadar. Bu üniversiteden mezun oldu diye tanıtılan Jack Nicholson ve Bradley Cooper'ın da Pace Üniversitesi'yle bir alakası yokmuş. Çünkü Actors Studio Kurumu birçok üniversite ile anlaşmalı olarak 'Actors Studio' sistemini öğretiyor. Özkan'ın oyunculuk performansına örnek olarak sunduğu videoda İngilizce'sinin iyi olduğu anlaşılıyor ama oyunculuğu berbat. O performansla sadece üstüne para verip bir okula kayıt olursunuz. Ayrıca Özkan'ın Instagram hesabına bakınca daha 17 yaşında dünyayı dolaştığı ortaya çıkıyor. Liseli bir kız bu kadar çok ülkeyi dolaşıyorsa ailesinin durumu iyidir herhalde.
Ama Özkan'a kanıp 24 saatte tam 21 bin dolar bağış yapıldı. Bağış daha fazla da olabilir çünkü kız foyası ortaya çıkınca sosyal medya hesaplarını kapatıp kayıplara karıştı. Özkan'a destek için yazılan tweet'lere bakınca da bağış yapanların çoğunun beyaz, elitist Türkler olduğu anlaşılıyor.
Sosyal medyada Özkan'ın insanları kandırma yöntemini Çiftlikbank dolandırıcılığına benzetenler oldu. Bence haklılar. Özkan da Mehmet Aydın gibi genç. 'Tosuncuk' Mehmet Aydın, nasıl köylüyü kandırıp para topladıysa, Özkan da Çiftlikbank mağdurlarıyla 'Bunlar saf, cahil köylüler' diye dalga geçen zengin Beyaz Türkler'i öyle kandırdı.

YOK BÖYLE SAZAN!
Asıl komedi ise Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'nun attığı şu tweet oldu: "Defne Hanım, öncelikle başarınızdan ötürü sizleri T.C. New York Başkonsolosluğu olarak tebrik ederiz. E-posta adresiniz, irtibat bilgileriniz ve özgeçmişinizi bize iletebilirseniz sizlere yardımcı olmak adına elimizden geleni yapacağız. Peşin teşekkürler." Yahu önce araştırsana kızı! Yok böyle bir sazanlık!
Aslında bu olaydan sonra Asude Defne Özkan'ın oyunculuk kariyeri iyi gidebilir. Çünkü hem gerekli parayı topladı, hem tanındı, hem de yalan söylerken Oscar'lık oynadığını gösterdi. Güzel bir başarı öyküsü uydurup sosyal medyadan para toplamak yeni dolandırıcılık yöntemi oldu. Araştırmadan kimseye para kaptırmayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA