Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dondurma tartışması

Son günlerde Twitter'da bazı kullanıcılar, Algida'nın Twister marka dondurmasının İngiltere ve Türkiye versiyonlarını karşılaştırdılar.
İngiltere'deki Twister'ın süt oranının yüzde 13, Türkiye'deki Twister'daki süt oranının ise sadece yüzde 1 olması büyük tepki çekti.
Ayrıca Türkiye'deki Twister'da meyve püresi oranı yüzde 0.4 iken, bu oran İngiltere'de yüzde 11 çıktı. Daha önce aynı firmanın Magnum Classic ürününde de İngiltere ve Türkiye karşılaştırması yapılmış ve kalite açısından arada ciddi farklar olduğu anlaşılmıştı.
Birçoğunuz gibi benim çocuklar da TV'deki reklamını gördükleri Twister gibi popüler ürünleri istiyor. Çok basit bir soru; İngiliz çocuklar sütü ve meyve püresi daha fazla olan dondurmaları keyifle yerlerken, bizim çocuklara neden kalitesiz ürün satılıyor? Bu soru başka ünlü markalar için de geçerli! Uluslararası firmaların Türkiye'de sattıkları ürünlerin gıda kalitesi mercek altına alınmalı. Tüketici olarak hakkımızı aramalıyız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA