Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ali Koç da öğrenecek!

Fenerbahçe iyi gitmiyor. Ali Koç bahane üretmemeli, yanlışlarını görmeli, taraftarda siyasi karşılığı olacak mesajlar vermemeli, büyük takımlar hakem hatalarına rağmen kazanmasını bilmeli diye yazdığımızda kızan çok oldu. Gerçekleri görmek için Kadıköy'deki yenilmezlik efsanesinin bitmesi mi gerekiyordu?
Ali Koç gereksiz gurur yapıp Comolli'den erken kurtulmadığı, sosyal medyadaki trolleri dinleyip Ersun Yanal'ı getirdiği, berbat transfer ve kadro yönetimi için özeleştiri yapacak mı?
Basın toplantılarında kendisine gaz veren dalkavuk gazetecileri dinlemek yerine gerçekleri söyleyen gazetecilere mi kulak verecek?
Ya da yine videolu uzun bir basın toplantısı mı yapacak? A Spor'u haksız yere suçlayacak mı? Taraftara hedef gösterecek mi? "Ama Trabzonspor sırtını devlete dayadı" mı diyecek?
Yoksa yarından tezi yok gelecek sezonun planlarını yapıp Alexander Sörloth gibi yıldızları çok düşük maliyete getirecek, gerektiğinde hakemleri de yenmesini bilecek bir futbol aklı mı bulacak?

BU KALE YIKILMAZ!
Ali Koç başkan olunca 'Sadece Fenerbahçe için değil Türk futbolu için de büyük şans' diye yazmıştık. 'İşte vizyon başkan' diyorduk, şimdi geldiğimiz noktaya bakar mısınız? "Fatih Terim mahalle kabadayısıdır" diyen 'vizyon başkan', şimdi öfkelenince protokolden taraftarların üzerine atlayan başkan oldu!
Keşke Fenerbahçe'de de Terim gibi sürekli kupa kazanan, başkan dahil tüm camiayı yöneten bir mahalle kabadayısı olsa!
Her şeye rağmen Fenerbahçeliler kötü günde Ali Koç'un istifasını istemez, Koç'un takıma yaptığı büyük mali desteği unutmaz.
Koç da kaybede kaybede kazanmayı öğrenecek!
Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar gibi 15 sezon, Galatasaraylılar gibi 14 sezon şampiyonluk beklemedi. '14 senelik bu çile, bitsin artık bu sene' diye tezahürat yapmadılar. En fazla yedi sezon şampiyonluk beklediler!
Her sezonun bir hikâyesi vardır, bu sezon da çile çekme sezonu! Bu kale 3 Temmuz'da yıkılmadı, hiç yıkılmaz!

Dünya düzdür!
ABD'de dünyanın düz olduğu teorisini ispatlamak için ev yapımı buharlı roketler yapan 64 yaşındaki Mike Hughes adında bir adam vardı. Artık yok!
Dünyanın düz olduğunu görmek için kendi yaptığı rokete binip düğmeye bastı.
Roket uzaya fırlatıldıktan kısa süre sonra yere çakıldı. Hughes, paraşütünü erken açma girişiminde bulunduğu için gökyüzünden aşağıya taş gibi düşüp hayatını kaybetti.
"Dünya hâlâ yuvarlak ama Mike dümdüz" diye acımasız espri kasanlar, "NASA, suikast düzenledi" diyenler bile çıktı!
Özetle; çok garip insanlar var bu hayatta!

Zorba olma, kanka ol
9 yaşındaki Quaden Bayles; hem Aborjin, hem de cüce olduğu için diğer öğrencilerin zorbalığına maruz kaldı. Kendisine sataşıldığı ve dalga geçildiği için "Ölmek istiyorum" diye ağlıyordu.
Annesi onun videosunu çekip "Herkes bilsin istiyorum, sataşma işte bu etkiye yol açıyor. Çocuklarınızı, ailenizi, arkadaşlarınızı eğitir misiniz artık!" diyerek paylaştı.

PARA TOPLANDI
Bu video, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu ve Quaden'i Disneyland'a göndermek için 300 bin dolar toplandı.
Okullarda bazı öğrencilerin yaptığı zorbalık bazen çocuklarda travmalara bile yol açan önemli bir sorun. Ülkemizde bir ara 'Zorba olma, kanka ol' diye başlatılan kampanyanın devamı gelmeli! Çocuklar bazen bilmeden çok acımasız olabiliyorlar. Ebeveynler çocuklarına; fiziksel, ırksal gibi özelliklerden dolayı hiçbir çocuğa zorbalık yapmaması gerektiğini öğretmeliler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA