Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

ABD’de korona tedavisi 34 bin dolar!

Dünkü yazımda Türkiye'de koronavirüs salgınına karşı yapılan mücadeleyi başarısız göstermeye çalışan önyargılı bir çevre olduğundan bahsetmiştim. Sağlık sistemimizin birçok ülkeden ileride olduğunu yazmıştım. Örneğin ABD'de koronavirüs kaptıysanız tedaviniz için sigortanız varsa 9 bin dolara yakın bir para, yoksa yaklaşık 34 bin dolar ödemek zorundasınız!
Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu programda ABD'de yaşayan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun verdiği örnekler daha çarpıcıydı.
California Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Çilingiroğlu, "Ülkemizde hiç çalışmasan 50 TL ile SGK üyesi oluyorsun, ilacını alıyor, tedavi oluyorsun. ABD'de bir göğüs ağrısı için hastaneye giden kişi 20 bin dolar ödüyor. Allah devletimizden razı olsun. Siz çok şanslısınız. Ülkemle gurur duyuyorum" dedi.
ABD'de 33 milyon kişinin işini kaybettiğine vurgu yapan Çilingiroğlu, insanların hastane masrafı bir yana ev kiralarını bile ödemekte güçlük çektiklerini ifade etti. Ama ne hikmetse Yılmaz, Türkiye'yi övünce Çilingiroğlu'nun sözünü kesmeye başladı. Çilingiroğlu da bu duruma isyan edip yayını terk etti.

Bu cahilliğin cezası az!
Antalya'da 51 kişilik kızlı-erkekli grup, gece trafiğe kapalı bir anayolda buluştu. Otomobilleriyle gelenler drift yaptı. Kalabalık, yüksek sesle müzik açıp, dansöz oynattı. Alkol alan grup, daha sonra da doğum günü pastası kesti.
Partiyi haber alan polis de 51 kişiyi sosyal mesafe koruyarak sıraya dizdi ve 392'şer lira para ceza kesti.
Şu karantina günlerinde topluca parti yapmak neyin kafası? Enfekte olan bir kişinin üç-beş gün içinde 625 kişiye koronavirüs bulaştırabileceği tespit edildi. Bu sorumsuz 51 gençten ya birisinde virüs varsa? Bu sorumsuzluğun cezası sadece 392 lira mı olmalı?

Hıncal Abi maske tak!
İki hafta önce "Neden maske takan az?" diye isyan etmiştim. Hıncal Abi de 'Maske takmaya gerek yok da ondan' diye yazmıştı. Hıncal Abi o gün haklıydı. Çünkü iki hafta önce uzmanlar maske takmanın gerekli olmadığını söylüyorlardı.
Şimdi ise insanlar "Yoksa maske takmalı mıyız?" diye sormaya başladılar. Çünkü koronavirüsün havada sekiz saate kadar kalabildiğini gösteren bazı yeni çalışmalar ortaya çıktı. Uzak doğu'da salgına karşı elde edilen başarıda maske kullanma yoğunluğunun etkili olduğu söyleniyor. Karşımızda yeni bir düşman var ve bu düşmanı tam anlamıyla deşifre edene kadar Hıncal Abi bence sen de maske tak!

Şükretmeyi ve paylaşmayı öğreneceğiz!
Bir virüs, insanoğlunun doğa zincirindeki gerçek yerini hatırlatmaya yetti. Bu zincirin bir parçası olmayı kabul etmezsek, başka canlıların ve doğanın haklarını çiğnemeye devam edersek, daha kötü günler yaşayacağımızı öğrenmiş olduk.
Bütün egolar törpülenmeye başlandı. Bir virüs, prensleri, milyarderleri dar gelirli insanlarla aynı risk seviyesine indirebildi.

EMEKÇİLERİN ÖNEMİ
En önemlisi sistemin devamını sağlayanların, aslında düşük ücretlerle çalışanlar olduğu ortaya çıktı. Tarları ekip biçenler, hayvan yetiştirenler, gıda ürünlerini bize getiren kamyon şoförleri, kuryeler... Ve o ürünleri bize markette sunanlar, sokaklarda güvenliğimizi sağlayanlar, haberleşmenin kesintiye uğramaması için çalışanlar, çöpçüler, bilim insanları vs. temel ihtiyaçlarımızın giderilmesini sağlayan emekçiler olmasa medeniyet çökermiş!
Bir doktora, bir hemşireye, yaşlıların altını temizleyecek bakıcılara, temizlik çalışanlarına birçok meslekten daha çok ihtiyacımız varmış!
Bu virüs belasından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Mütevazı olmayı, şükretmeyi ve paylaşmayı öğreneceğiz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA