Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye’de olsa paylaşım rekoru kırarlardı!

Türkiye'ye dair en küçük negatif haberi Twitter'da 'TT' yapan klavye muhaliflerinin karantina günlerinde işleri kesat gidiyor! Aslında psikolojik manipülasyon için bereketli bir dönem geçirmeyi umuyorlardı.
Hastalar arasında kimin yaşayacağına dair seçim yapılmak zorunda kalınan İtalya'daki, terk edilmiş huzurevlerinde kalan yaşlıların yataklarında ölü bulunduğu İspanya'daki, dükkânların yağmalandığı İngiltere'deki, vaka ve ölü sayısındaki artış yüzünden hemşirelerin gözyaşı dökerek isyan ettiği ABD'deki gibi negatif görüntüler ve haberler arıyor bizim klavye muhalifleri. Ama tek bir kare fotoğraf, kısa bir video görüntüsü bile bulamıyorlar.
Yerde yatan hasta görüntüleri aradılar ama gelişmiş sağlık sistemimiz sayesinde o da olmadı. Belki "Sansür yüzünden görüntüler yok" diyenleriniz olabilir. En katı sansür kurallarının devrede olduğu Çin'de birçok içler acısı görüntü ve haber internete düştü.
Herkesin elinde telefonun olduğu şu günlerde mutlaka ama mutlaka Türkiye ile ilgili negatif görüntüler ortaya çıkardı ama olmadı.
Olağanüstü olayların yaşandığı bu son bir ayda sadece sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ilk iki saate oluşan kuyruk görüntülerini eleştirebildiler o kadar.
Haber daha erken verilseydi o kuyruklar da oluşmazdı aslında.

BAŞARI ÖYKÜSÜ
Uzmanlar söylüyor; dünya, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü günlerini yaşıyor. ABD, Fransa, Almanya, Kanada gibi güçlü devletler maske savaşına girdi. Gelişmiş ülkeler korsancılık oynuyor, birbirlerinden maske çalıyorlar düşünebiliyor musunuz?
Büyük göçmen akınlarına, turizm ülkesi olmasına, coğrafi açıdan dünyada köprü vazifesi görmesine, yani virüsün yayılması için bütün koşullara fazlasıyla sahip olmasına rağmen Türkiye'nin salgını az zararla atlatıyor olması büyük başarı öyküsü aslında.

'OSMANLI GİBİSİNİZ'
Üstelik ekonomik açıdan hazırlıksız yakalanmasına rağmen Türkiye iyi direniyor. Direnmekle kalmıyor ABD'den İngiltere'ye 40'tan fazla ülkeye uçaklar dolusu tıbbi malzeme yardımında bulunuyoruz.
Türkiye'nin yaptığı 250 bin kişisel koruyucu ekipman yardımından sonra bir İngiliz Twitter kullanıcısı, 1845 yılında İrlanda'da yaşanan Büyük Kıtlık felaketi zamanında Osmanlı'nın İrlandalılara yardım ettiğini hatırlatarak, "Aynı şeyi kıtlık zamanı İrlandalılar için de yapmışlardı.
Bravo Türkiye" diye yazdı. İşte bu övgü bile bize yeter.
Türkiye kara gün dostu olduğunu yine gösterdi.
Kuyusunu kazan ülkelere bile yardıma koştu.
Salgını az hasarla atlatıyor olmamızda başta sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere birçok emekçinin büyük payı var.

DAHA ÇOK BEKLERLER
Bizim klavye muhalifleri ise İtalya'ya doktor yollayan Küba'yı öve öve bitiremezler ama 40'tan fazla ülkeye yardım yapan, bazılarına doktor yollayan, başka ülkelerin vatandaşlarını uçak gönderip kurtaran Türkiye'nin hakkını teslim eden tek bir yorum bile yazmazlar!
Onlar Avrupa'daki gibi yerlerde yatan hasta, ABD'deki gibi ağlayan hemşire görüntüleri arıyorlar ama bulamıyorlar.
Daha çok beklerler! Çünkü Türkiye sandıklarından da güçlü çıktı!

BÜYÜKSÜN TÜRKİYE
Yıl 1969... İsmet İnönü seçim propagandası için Bursa'dadır.
Paşa konuşmasını yapıp, kürsüden iner. Bir genç bağırır: "Ama sen bizi aç bıraktın!" İsmet Paşa da o gencin yanına gider elini omzuna koyar ve "Ben sizi aç bıraktım ama babasız bırakmadım" der. Türkiye de İkinci Dünya Savaşı sırasında gıda sıkıntısı çekti ama tek bir Türk savaşta ölmedi.
Şimdi de II. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanmış en büyük küresel felaketten Türkiye en az hasarla çıkmak üzere.
Avrupa ve ABD'deki gibi yoğun yaşlı insan ölümleri yaşanmıyor, çocuklar yetim kalmıyor, yaşlılar terk edilmiş huzurevlerinde ölü bulunmuyor.
Hem kendimize yetiyoruz, hem de 40'tan fazla ülkeye yardım ediyoruz. Büyüksün Türkiye, az kaldı diren Türkiye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA