Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vizyonun ‘v’sini göremedik

Trabzonspor'un Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmesi sürpriz değildi aslında. Fenerbahçe'deki kötü kadro ve ruhsuzluğa şimdi de kenar yönetimi krizi eklendi. Tahir Karapınar mı, Emre Belözoğlu mu teknik direktör belli değil. Emre saha kenarında oyundan atılıyor, Volkan telefondan sahanın en iyisi Deniz Türünç'ü çıkarıyor, Deniz isyan ediyor, Tahir hocayı takan yok vs.
Ali Koç yönetiminin salgın arasını da kötü geçirdiği ortaya çıktı. Koç'un kulübe yaptığı büyük maddi destek de işe yaramadı.
Ali Koç'u 'yeni vizyon' diye en çok destekleyenlerden biriydim ama daha o vizyonun 'v'sini göremedik. Vizyondan geçtik, normal futbol aklına bile muhtaç kaldık!

Bu tabloyu alalım

Fatih Sultan Mehmet'in günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan bu tablo, Londra'daki dünyaca ünlü müzayede salonu Christie's'de 25 Haziran'da düzenlenecek müzayedede 400-600 bin sterlin değerinde satışa çıkarılacak.
National Gallery gibi büyük müzelerde bir günde gezmekle bitmeyecek kadar çok tablo var. Avrupalı, dünyanın her yerinden tabloları toplamış ya da çalmış.
Bu tür tarihi eserler, satın alınarak Türkiye'ye kazandırılmalı. Bir kamu kuruluşu ya da bir müzeye bağışlanmak üzere zengin bir aile bu tabloyu alırsa güzel olur. Gururla "Osmanlı'nın torunlarıyız" diyorsak, bu tabloyu alalım!

Sosyal medyanın faydası

İstinaf Mahkemesi, Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23), bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili sanık Çağatay Aksu'ya 'kasten öldürmek', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand'a ise tüm suçlarda Aksu'ya yardım ettiği gerekçesiyle 18 yıl 9 ay verilen hapis cezasını onadı.
Bu kararın çıkmasında sosyal medyanın büyük etkisi oldu. Hep negatif yönlerinden bahsediyoruz ama sosyal medyanın böyle iyi tarafları da var.

Virüs 10 kaplan gücünde
ABD'deki Scripps Araştırma Merkezi'nin son araştırmasına göre mutasyon geçiren koronavirüsün eskiye göre daha dayanıklı ve hücrelere nüfuz etme gücünün 10 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Kızıl Maske'nin ormanda 10 kaplan gücünde olması gibi! İnşallah Covid- 19, normal grip vakalarının arttığı Kasım-Aralık aylarında bilgisayar oyunlarındaki bölüm sonu canavarına dönüşmez! Bu arada Pekin'de yeni vakaların görülmesiyle kısmi karantina başladı. Salgında olası ikinci dalgaya şimdiden hazırlanmalıyız!

Oto galeriler gidiyor
Apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Artık konut ruhsatlı yapıların altında oto galeri açılamayacak. Açılmış olanlar ise taşınacak.
Çok doğru bir karar. Böylece LPG'li araçların patlama riski, araçların kaldırım ve yol işgali gibi birçok sorun kökünden çözülmüş olacak. Aslında depremlere karşı bütün apartman altı dükkanlar için yeni risk raporları hazırlanmalı ve ona göre ruhsat verilmeli.
Örneğin bina altlarında bulunan ekmek fırınları, yaydıkları yüksek ısı sebebiyle betonu kolay kırılır hale getirip olası bir depremde faciaya davetiye çıkarıyordu. 2014 yılında yapılan düzenlemeyle fırınların bina altlarına açılmasının önü kesildi. Ancak İstanbul'daki fırınların büyük çoğunluğu hâlâ bina altlarında! Düzenleme ve yasaları çıkarmak kadar uygulanmasını da sağlamalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA