Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ne bekliyordunuz? HDP-PKK güzellemesi mi?

ATV kanalı, HDP ile ilgili kapatma tartışmasını haber yaparken HDP logosunu mermi ve bomba görselleriyle tasvir etti. HDP, Atv hakkında suç duyurusunda bulunup RTÜK'e şikayet etti. HDP ve PKK bağlantılı sosyal medya hesaplarında da Atv'ye karşı linç kampanyası başlatıldı.
Soruyorum size;

■ HDP hakkında kapatma tartışmasının başlamasının nedeni PKK ile bağını ısrarla koparmaması ve bu örgütün sözcülüğünü yapması değil mi?
■ PKK'lı teröristleri her ortamda savunmuyorlar mı?
■ Çocuk, öğretmen, memur, işçi vs. masum vatandaşların katillerinin cenazeleri için taziye ziyareti yapmıyorlar mı?
■ HDP bir siyasi parti olarak, PKK'nın çocukları kaçırıp terörist yapmasına, bombalı saldırılara, hendek kazıp savaş çıkartmalarına ses çıkardı mı, eleştirdi mi?
■ HDP, PKK'nın silahlı mücadelesine destek vermiyor mu?
Bu destek mermi ve bomba görsellerinden daha iyi nasıl anlatılır?
Habercilikte tartışılan konuya dikkat çekmek için sembollerin kullanılması çok doğal.
■ Atv'nin haberine şaşıranlar gerçekten ne bekliyordunuz? Can Dündar'ın yönettiği dönemdeki Cumhuriyet Gazetesi gibi 'PKK'lılar dağda sigara izmaritlerini bile yere atmıyorlar, ağaç kesmiyorlar, çok şeker komünal bir yaşamları var. HDP'liler de şehirlerin çiçek çocukları' tarzı güzelleme haberleri yapılmasını mı bekliyordunuz?

LOGONUN KENDİSİ TARTIŞMALI!

Atv'nin haberiyle tartışma konusu olan HDP'nin logosu daha önce de tartışma yaratmıştı, subliminal mesajlar verdiği iddia edilmişti.
■ Logoyu Musevilerin kutsal ağacı 'konuşmayan ağaç' Gargat ağacına benzetenler olmuştu. BDP'nin de logosunda aynı ağaç figürünün kullanıldığı iddia edilmişti. Logonun içinde parlayan yıldızlar da ağacın meyvesine benzetilmişti.

■ Gargat ağacı etli yapraklı bir ağaçtır, Nisan-Mayıs aylarında çiçek açar, meyvesi yenilir. Daha çok bozkır ve çöllerde görülür. İsrail, Suriye, Irak'ta bu ağaca çok rastlanır.
■ İsrail'de çok sık yetiştirilen Gargat ağacının Musevileri koruyacağına inanılıyor. (Bu konuyla ilgili hadis-i şerifi merak edenler bkz: Kitabul Fiten H. 2239)
■ HDP logosunda Gargat ağacı olduğunu iddia edenler, HDP'nin arkasında Musevi lobisinin olduğunu öne sürer.
■ Bir diğer iddia ise HDP'nin logosunda bulunan yeşil yapraklar ile PKK yazıldığıdır. Yaprakları birleştirdiğinizde 'PKK' yazısı çıktığı iddia ediliyor. Böylece HDP'nin logosuyla sübliminal mesaj verdiğine inananlar var.
Orijinal hali bu kadar tartışmalı olan, sübliminal mesajlar verdiği iddia edilen bir logo için kullanılan mermi ve bombalara neden şaşırılıyor ki? HDP, on binlerce insanın ölümüne neden olan PKK'yı desteklemiyor mu?

INSTAGRAM ÇALIŞANLARINI BEKLEYEN TEHLİKE

■ Sosyal medya devleri Türkiye'de temsilci bulundurmazsa reklamın yasaklanması, bant genişliği daraltılması ve erişimin engellenmesi söz konusu.
Peki, böyle bir şey olursa; örneğin Instagram'a çok zor girilirse, reklam verilmezse ne olacak?
Daha önce de yazmıştım Instagram'dan para kazananlar zor durumda kalacak.
İşte o meslek grupları:
■ Yoga eğitmenleri, spor ve yaşam koçları.
■ Diyetisyenler ve beslenme uzmanları.
■ 'Bakın popom var' pozu veren 'gold digger'lar.
■ Instagram'dan delil toplayan avukatlar.
■ Çakma ayakkabı, çanta satanlar.
■ Fake hesaplarla etkileşim yaratıyoruz algısı yaratan sosyal medya ajansları.
■ "Çok incinmişsin" ekolü online psikologlar.
■ Kuru fasulye, mercimeği 'vegan mutfak' diye fahiş fiyata iteleyenler.

BİZİM ZENGİNLER HEP AĞLIYOR!

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, aşevlerine ve acil yardım fonlarına 4 milyar dolar bağış yaptı. Temmuz ayında da 116 hayır kurumuna 2 milyar dolar bağışta bulunan Scott, 2020'de toplam 6 milyar dolar bağış yaptı.

Helal olsun IMF gibi kadın. Türkiye'nin ekonomisi de pandemi sürecinde çok etkilendi. Dünyada zenginler bağış yarışına girerken bizim zenginler her gün dolar hesaplarını kontrol ediyorlar! Şişen mevduat hesaplarını pahalı saat ve otomobillere harcıyorlar. 'Krizi fırsata çevirelim yatırım yapalım' demiyorlar. Ağlıyorlar, sürekli devletten destek bekliyorlar.

FÜZE BAHANE!
S-400 füzeleri ABD yaptırımlarının bahanesi, asıl hedefi savunma sanayimiz. İşte ABD'yi korkutan 2002'den 2020'ye savunma sanayindeki gelişim:
■ Savunma sanayinde yerlilik oranı: 2002: Yüzde 20- 2020: Yüzde 70.
■ Savunma sanayinde projelere ayrılan bütçe: 2002: 5,5 milyar dolar - 2020: 60 milyar dolar.
■ Savunma sanayinde proje sayısı: 2002: 62 - 2020: 700.
■ Firma sayısı: 2002: 56 - 2020: 1500.
■ Sektörün cirosu: 2002: 1 milyar dolar - 2020: 10.8 milyar dolar.
■ Savunma ve Havacılık ihracatı 2002: 248 milyon dolar - 2020: 3 milyar dolar.

NE OLDU ÖZLEM?
Halk TV'de program yapan Özlem Gürses'in "Çin'e ihracat treni göndermişiz biz. Böyle bir proje varmış meğerse... Tren yola çıkıyor. Tamam mı? Herkes arkasından uğurluyor. Alkışlar. Kıyamet. Ondan sonra gidiyor Halkalı'ya ve duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani" diye güle güle anlattığı tren, Çin'e ulaştı!
Ve Özlem Gürses sosyal medyada espri konusu oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA