Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Anadolu İhtilali’nin başı sağ olsun!

Medya Trabzonspor'u "3 büyükler" adlandırmasıyla devre dışı bırakınca "Büyük olmak için büyüklerle sevişmeyeceksin, savaşacaksın önce" demişti Özkan Sümer...


Hayatı boyunca da savaştı, Trabzonspor'a şampiyonluklar kazandırdı, Anadolu ihtilali'ni gerçekleştirdi. Üç büyükleri dörde çıkardı.

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak itiraf etmeliyim ki; beş şampiyonluğumuzu engelledi. Sümer, Trabzonspor'u Trabzonspor yapan 4-5 insandan biriydi.

Trabzonspor'a futbolculuk, altyapı sorumluluğu, teknik direktörlük, kulüp başkanlığı vs. her kademede hizmet etti.


Getirdiği ucuz ve yetenekli oyuncuları "İyi güzel de bunlar yıldız değil ki" diye eleştirenlere "Yıldız görmek isteyen gökyüzüne baksın" dedi.


İlkokullar arası futbol müsabakalarını dahi izlerdi. Futbolcu sarrafıydı, futbolumuza birçok yetenek kazandırdı.


Başarısız dönemleri de oldu ama günümüzdeki başkanlar gibi bankadaki hesabıyla değil; futbola ve Trabzonspor'a olan aşkıyla bütün camiayı arkasına aldı. Vizyonerdi, sürekli yeni sistemler araştırırdı.


Trabzonspor'un, Anadolu 'ihtilali'nin başı sağ olsun.

MOSSAD DAHA ÇOK FİLM İSTİYOR!

■ İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre; Mossad Başkanı Yossi Cohen, istihbarat eleman alımı için bütçeyi artırdı.
■ Bütçe daha çok Mossad'ın medyadaki görünürlüğünü artırmak için kullanılacak. Netflix, Hulu ve Apple TV gibi platformlarda Mossad'ın imajını yükselten yeni yapımların çekilmesi düşünülüyor. 'Tahran', 'The Spy' ve 'False Flag' gibi yapımlara yenileri eklenebilir.
■ Netflix'teki 'Mossad' belgeselini ve 'The Spy' dizisini izlemiştim. Tarihi gerçeğin çarpıtıldığı, Mossad'ın her şekilde haklı gösterildiği bu yapımlarda Mossad resmen gövde gösterisi yapıyor. Haberde Mossad'ın siber savaş alanında daha çok elemana ihtiyacı olduğu, bunu da dizi ve filmlerle gençlerin ilgisini çekerek yapabilecekleri yazıyor.
■ Haberde ayrıca ABD'de Mossad ile gönül bağı olan birçok yönetmen ve senaryo yazarının olduğu da açıkça dile getirilmiş!
■ Çağımızda büyük güç olmak için algı yönetimini de iyi yapmak gerekiyor. Bu algı yönetimi de yavaş yavaş TV kanallarından dijital platformlara kayıyor!

KİM ÇEKTİ?

■ Yakın arkadaş olan Beren Saat ile Belçim Bilgin, Magnet Quarterly dergisine kapak olunca birçok internet sitesinde haber oldular.
■ Röportaj "İkimiz de Ankara'da büyüdük ama birimiz ülkenin doğusundan gelen bir aileye, diğerimiz ise suyun öte tarafından ülkeye göç etmiş bir aileye mensup" gibi bildik açıklamalarla dolu.
■ Bu dergi kapağını özel yapan sıra dışı fotoğraflar. İnternet siteleri fotoğrafları çekeni yazmayarak ayıp etmiş.
■ Fotoğrafları Serkan Şedele çekti. Klip ve reklam çekimleriyle de adından söz ettiren Şedele'nin Çağatay Ulusoy fotoğraflarını da beğenmiştim.
■ Fotoğrafların 'styling'ini üstlenen Mahizer Aytaş'ı da kutlarım. Karı-koca iyi iş çıkarmışlar.

APPLE OTOMOBİL GELİYOR

■ Apple'ın, 2024 yılında kendi batarya teknolojisini kullanarak binek araç üretmeyi planladığı haberi piyasaları karıştırdı. Tesla'nın hisseleri de neredeyse yüzde 6.7 düştü.
■ Covid-19 salgınından sonra çevreye daha duyarlı yeşil bir ekonomik dönüşümün gerçekleşmesi bekleniyor. Apple da bu dönüşümde yer almak istiyor.
■ Yerli elektrikli otomobil üretimine start vererek doğru bir hamle yaptığımız şimdi daha iyi anlaşılıyor.
■ Üretici Apple olunca cep telefonlarındaki gibi şarj sorunu yaşanır mı, bagaja ekstra bir powerbank takmak zorunda kalır mıyız acaba? Direksiyonu kablosuz ve ayrı satarlar mı dersiniz? Her güncellemede aracın hızının düşeceğine bahse girerim.

KORONA NÜFUSU ARTIRIYOR

Alman Dünya Nüfusu Vakfı'nın açıkladığı son verilere göre; 2020 yılında dünya nüfusu 7.837 milyar oldu. Nüfus artışı yavaşlıyor gibi gözükse de dünya nüfusu 2023'de 8 milyar, 2050'de 9.7 milyar, 2100'de ise 11.1 milyar olacak.


Yaşam süresinin artması ve çocuk ölümlerinin azalması. Tıp bilimindeki gelişmeler nüfusu artırıyor.


'Ee Covid-19 salgınının etkisi ne olacak?' diye soranlarınız olabilir. Salgında hayatını kaybedenler koca deryada bir su damlası! Her saniyede 2.6 kişi artıyoruz.


Hatta uzmanlar pandemi yüzünden orta ve alt gelirli ülkelerin eğitim ve doğum kontrol yöntemlerine erişiminin azaldığını ve azalmaya devam edeceğini söylüyorlar. Örneğin, Kenya ve Uganda'da okullar kapalı olduğu için erken yaş hamileliklerinde büyük bir artış söz konusu. Hindistan ve Afrika kıtasında nüfus patlaması bekleniyor!


Koronavirüsün nüfusu artıracağı kimin aklına gelirdi?

O DA KİRALARDAN DERTLİ

Sağlık sorunları yaşayan Mehmet Ali Erbil, çalıştığı dönemde çok sayıda gayrimenkul satın aldığını, kiralarla geçimini sağladığını ama pandemi nedeniyle bazı kiraları alamadığını söyledi. Kiralarla geçinenler için zor günler! Erbil'in de onayladığı gibi gayrimenkule yatırım her zaman kazandırıyor. Kira az getirse bile değerini kaybetmiyor. Erbil, Kıbrıs kumarhanelerinde kaybettiği paralarla kaç gayrimenkul alırdı acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA