Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

PKK’ya mağarada metro inşaatı yaptıran güç!

Irak-Gara'da gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekatı'nda PKK tarafında daha önceden alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına da ulaşıldı. PKK'lı teröristlerin 12 vatandaşımızı başlarından, birini de omzundan vurarak katlettiği ortaya çıktı.

Harekat, sıcak evlerimizde TV'den izleyerek anlayamayacağımız zorlu kış şartlarında, dağların tepesinde 75 kilometre genişliğinde bir alanda gerçekleşti. Bu geniş alanda 50'den fazla hedef imha edildi.

Harekatın en zor bölümü ise dere yatağı ve her iki yanında yüzde 60 meyilli olan ve Hava Kuvvetleri'nin görerek ateş etmesine mani olan bir alanda bulunan mağarada gerçekleşti. Askeri kaynakların verdiği bilgiye göre; mağarada üç giriş, dokuz oda ve yedi tane de demir kapı var. Sürekli zikzaklar çizilerek ilerlenebilen mağarada bazı noktalarda yükseklik 1.20 metreye kadar iniyor. Bu bölümlerde çömelerek ilerleyebiliyorsunuz. Ama konfor unutulmamış! Mağara içi zemini beton dökülerek düzleştirilmiş ve tavan plastikle kaplanmış.


Harekat sırasında üç askerimizin şehit, üç askerimizin de yaralanmış olması zorlu coğrafi ve hava şartlarının yanı sıra büyük bir PKK gücüyle karşı karşıya kalındığını gösteriyor. Zaten üçü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirildi. Krokide gördüğünüz labirenti andıran mağara, daha önce baskın yapılan mağaralara benzemiyor. PKK, bu mağarada sanki metro inşaatı yapmış. Bunu nasıl yaptıklarını anlamak için Eylül- Ekim 2019 tarihli Anadolu Ajansı haberlerine dikkatinizi çekmek isterim.

SATILIK KALEMLER ÇOK

O haberlerde ABD'nin, Irak'tan Suriye'de terör örgütü YPG/ PKK işgalindeki bölgeye 300'ü aşkın TIR sevk ettiği belirtiliyordu. TIR'larda ağır silahların yanı sıra üs inşasında kullanılan 'TWall' adlı dayanıklı hazır beton bloklar, arazi araçları, jeneratörler, çok miktarda yakıt tankeri, inşaat malzemeleri ve iş makineleri sevk edildi. Yani 13 vatandaşımızın şehit edildiği Gara'daki gibi daha çok mağara var! Karşımızda sadece PKK yok! Bu kanlı örgüte ağır silahların yanı sıra dağları delip labirentlerle dolu ulaşılmaz saklanma alanları yapsın diye gelişmiş inşaat araçları bile yollayan büyük devletler var.

Ulaşılmaz dağlardaki mağaralarda PKK'ya metro tüneli gibi labirentlerle dolu inşaatı yaptıran güç, ülkendeki gazetecileri, aydınları, fenomenleri, siyasetçileri de çok rahat satın alır! Sonra da bu satılık kalemler; operasyon başarısız geçti, güya devlet barış istemediği için 13 vatandaşımız hayatını kaybetti diye algı oluştururlar. Hadi satılık kalem çok! Peki, taziye mesajı yayınlarken PKK diye yazmaktan korkan siyasetçilere ne demeli? Bebek, öğretmen, işçi, memur ayırt etmeden sivil insanların ölüm emrini veren PKK'yı kınamayan, hatta terör örgütü bile diyemeyenlere ise lanet olsun!

***


KORONA VERGİSİ ÇIKSIN!

Türkiye'de hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı 2020'de bir önceki yıla göre 82 bin 837 artarken, milyonerlerin toplam mevduatı 1 trilyon 960 lira oldu.
Covid-19 salgını bazılarına yaradı! Yatırım yapmıyorlar, paralarını dövizde tutuyorlar ve bütün vergi kıyaklarından faydalanıyorlar.
Her şeyi devletten beklemek olmaz. Ülkesini seven parayı dövizde tutmaz, yatırım yapar!
Birçok gelişmiş ülkenin ekonomisi daralırken IMF, Türkiye ekonomisi için 2021'de yüzde 6'lık büyüme beklentisi gördüğünü açıkladı.
Büyüme beklentisi olumluyken hâlâ yatırım yapmayanlar varsa, devletimiz bazı ülkelerin yaptığı gibi zenginden Covid-19 vergisi almalı!
Ve bu vergi dar gelirli vatandaşlarımıza yardım olarak dağıtılmalı.

***


BU GENCİ KISKANDIM

Japonya'nın Fukuşima kıyılarında meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki deprem sırasında bir genç, sosyal medyada kayıttaydı.
Odada raflardan eşyalar dökülürken o genç sakin bir şekilde kalemini çeviriyor, bilgisayar ekranına bakıp konuşuyor ve depremin geçmesini bekliyordu.
Evinin yıkılmayacağını bilme rahatlığı böyle bir şey olsa gerek.
Vallahi bu Japon delikanlının 7.1 şiddetindeki depremdeki sakinliğini kıskandım. Bir çekirdek çıtlatmadığı kaldı.

***


MUHTEŞEM SAVUNMA HATTI

Liverpool, Merih Demiral için Juventus'a 57 milyon Euro önerdi ama İtalyanlar bu teklifi kabul etmedi. Merih, Juventus'un geleceği olarak görülüyor.
Liverpool da geleceğin yıldız adayı Ozan Kabak'ı kiraladı.
asının bel kemiği Çağlar Söyüncü de Barcelona'nın takibinde! Kaan Ayhan da büyük gelişim gösterdi.
A Milli Futbol Takımı yıllar sonra muhteşem bir savunma jenerasyonu yakaladı.
Tek sorun forvet hattında! Bir golcü yıldız çıkarırsak büyük başarılar bizi bekliyor.

***


10 SEÇİM KAYBEDENE BAK!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin koltuğu koruma derdiğinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Demokrasiye inanıyorsanız, gelmesini bildiğiniz gibi gitmesini de bileceksiniz. Halkın oyları ile nasıl geldiyseniz, halkın oyları ile de gitmesini bileceksiniz."
Elbette halkın dediği olur ama o halk 10 seçimdir CHP'yi seçmiyor. CHP'liler bile anketlerde Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermiyor.
"Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmamak için parti içi demokrasiyi bitirdi" diye vekiller istifa ediyor. Ve Kılıçdaroğlu "Gitmesini bileceksin" diyor. Bu ne yaman çelişkidir!

***


PANDEMİNİN FAYDASI

Son araştırmalar, cilt kanserine neden olan tehlikeli UV ışınlarından koruyan atmosferdeki ozon tabakasında iyileşme olduğunu gösteriyor.
Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada devam eden yasaklar sayesinde CFC (Klorofloro karbonlar) gazlarında sürekli bir düşüş başladı.
Demek ki Covid-19'un da bir faydası varmış! Fabrikaların kapanması, daha az seyahat edilmesi, ozon tabakasındaki incelmeyi tedavi etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA