Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

Çocukların suçu ne?

Eski futbolcu Emre Aşık'ın iki çocuğunu icra yoluyla aldığı görüntüler, haftanın en çok konuşulanları arasındaydı.
Görüntülerde çocuklarından ayrılmak istemeyen Yağmur Sarnıç'ın acı feryadına şahit olduk. Sinir krizi geçirdi, çocukları çekilerek elinden alındı. Bir kadın olarak beni derinden yaraladı bu görüntüler açıkçası.
Mahkeme kararı ile çocuklarınızı almaya gidiyorsunuz, buraya kadar itirazım yok da Sarnıç'ın yüzüne biber gazı sıkılması da neyin nesi...
Hem de çocukların önünde. Sarnıç sinir krizi geçiriyor, bu esnada oğlu çeke çeke alınıyor annesinden. Vicdanı olan herkesi rahatsız etmiştir eminim bu görüntüler.
GÜNAYDIN 'Acının fotoğrafı' diye haberleştirdi bu görüntüleri. Daha doğru bir tanım olamazdı. Düşünün; izleyenler bile bu kadar etkileniyorsa çocuklar ne durumdadır? Onlar üzerinde nasıl bir travma yaratacak kim bilir bu yaşananlar?
İlerde sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam edebilecekler mi? Bu sorulara öncelikle Aşık ve Sarnıç'ın cevap vermesi gerekir. Sizin kişisel kavganız, öfkeniz, hırslarınız ve hesaplaşmalarınız arasında en çok da çocuklarınız örseleniyor.

BİRİNCİ SORUMLU AŞIK
Kusura bakmasın ama ben burada birincil olarak Emre Aşık'ı sorumlu görüyorum.
Neden mi? Öncellikle baba kimliğine yakışmayan ve gerilimi artıran davranış ve açıklamalarıyla kamuoyunu bir süredir meşgul ettiği için. Beni en rahatsız eden açıklaması; soyadını verdiği, çocuklarının annesi olan Sarnıç'ın 'Barbie operasyonu'nda şüpheli olduğunu söylemesi oldu.
Böyle ithamlarla toplum önünde Sarnıç'ı damgalamaya çalışmak ne insanlığa, ne de babalık kimliğine yakışmayan bir tavır. Eğer bu kadar rahatsızsan 'Neden evlendin?' diye sorarlar adama. Nasıl bir hırs bürüdüyse artık Aşık'ın gözünü, Sarnıç'ı itibarsızlaştırmak için çocuklarını bile düşünmeden konuştukça konuştu...
Sadece konuşmakla da kalmadı. Hırsını almamış ki bir de üstüne 3 yaşındaki kızı ile video çekti.
Videodaki diyaloglar gerçekten izleyenlerin kanını dondurmuştur.
İçinde şiddet sözcükleri barındıran bu video bile aslında Aşık'ın içinde bulunduğu ruh halini gözler önüne seriyor.

YENİ KANUN GELİYOR
Medyaya yansıyan o üzücü görüntülerden sonra "Yanlış seçimimin bedelini, çocuklarımın ödememesi tek dileğim. Bir baba olarak bunun için tüm gayretimi sonuna kadar göstereceğim" gibi kendini aklamaya çalışan açıklama yapması da kusura bakmasın ama hiç inandırıcı değil. Velhasıl, filler tepişirken çimenler ezilir derler ya, işte bu tepişmede de ezilen çocuklar oldu ne yazık ki. Bu acı görüntülerin yaşanmasına yol açan, boşanmış veya boşanma aşamasındaki ailelerin çocuklarının tesliminin icra daireleri aracılığıyla yapılması da yakında son bulacak neyse ki. Adalet Bakanlığı tarafından Çalışma, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da katkısıyla hazırlanan yeni düzenleme, yakın bir zamanda Meclis'in gündemine gelerek yasalaşacak.
Ama şunu da unutmamak gerekiyor; dünyanın en medeni kanununu çıkarsanız da anne ve baba çocuklarının psikolojisini düşünmeden davranırsa değişen bir şey yine olmaz.
Kuşkusuz ki burada ilk sorumluluk anne ve babaya düşüyor. Birlikte yaşamayı beceremiyorlarsa, ayrılmayı çocuklarını düşünerek medeni biçimde yapmaları gerekir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA