Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TUBA KALÇIK İLE GÜNDEME DAİR TUBA KALÇIK

AB bu saatten sonra kimseye ahlak dersi vermeye kalkmasın!

Tüm dünya Suriyelilerin Yunanistan sınırlarında yaşadıkları drama tanıklık ediyor. Peki kaç ülkenin sesi çıkıyor Yunanistan'ın bu insanlık dışı muamelesine? Herkese demokrasi, insan hakları dersi veren Avrupa Birliği, konu kendi sınırları olunca kaplan kesildi. Hız kesmeden Yunanistan'a sınırlarını koruması için 700 milyon Euro destekte bulundu. Yıllardır milyonlarca Suriyeli'ye ev sahipliği yapan Türkiye'ye destek vermekten kaçınan AB'nin riyakarlığı bir kere daha ortaya çıktı bence. İnsani yardım deyince kesenin ağzını bir türlü açmayan Avrupa ülkeleri, mülteciler kendilerine gelmesin diye Yunanistan'a oldukça bonkör davranıyor. Düşünün Yunanistan, sınırlarını korumak için gözünü kırpmadan mülteci öldürüyor. İçinde kadın ve çocukların bulunduğu botları batırmaya çalışıyor. 'İnsanlık öldü mü?' diyeceğimiz görüntüler düşüyor her gün sosyal medyada önümüze. Gerçi bunlara şaşırmamak gerekiyor. Akdeniz'de boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalan mültecileri kurtardığı için İtalya tarafından 20 yılla yargılanıyor Alman gemi kaptanı Pia Klemp, hem de 'yasa dışı göçe yardım etmek' suçundan. Yani İtalya hükümeti 'Bıraksaydın ölselerdi, niye yardım ettin?' diye cezalandırmak istiyor kaptanı. 'Bu kadarına da pes' demeyin... Bu olay çok da uzak olmayan bir tarihte, bu yaz yaşandı. Suriyelilerin kendi ülkelerine gelmelerindense ölmelerini tercih edecek kadar gözlerini karartmış ülkeler var AB'de. Ve bizim dışımızda yıllardır Suriye'de yaşanan insanlık dramına bu denli yüksek ses çıkaran başka ülke de yok. Son günlerde yaşananlar bir kere daha gösterdi ki, tüm insani değerleri bir kenara bırakmış bir Avrupa Birliği ile karşı karşıyayız. Konu kendi çıkarları olunca ne kadar acımasız olabileceklerini sadece bize değil, tüm dünyaya gösterdi. Bu saatten sonra kimseye ahlak dersi vermeye kalkmasın ne Yunanistan, ne de Avrupa Birliği'ndeki diğer ülkeler. Çünkü hiç inandırıcı değil!

Böyle zamanlarda müzik susmalı mı?
Şehitlerimiz hepimizin yüreğini dağladı. Ülke olarak büyük bir üzüntü yaşadık. Sanat, siyaset ve spor çevresinden birçok isim bu acıyı dile getiren paylaşımlarda bulundu. Bu acı karşısında tek yürek olduk adeta. Birçok sanatçı konserini, tiyatro oyununu iptal etti. Böyle dönemlerde etkinliklerin iptal edilmesine doğru bulanlar kadar bulmayanlar da var. Mesela ünlü sanatçı Harun Tekin. Tekin "Böyle zamanlarda futbol maçlarına da ara verilmesin ama kültür sanat etkinlikleri de iptal edilmesin" diyor. Nedenini ise şöyle belirtiyor Tekin:
"Sahnenin, performansın, hele müziğin iyileştirici, yara saran gücünden kendimizi mahrum bırakmayalım."

'ŞARKILAR BİRLEŞTİRİR'
Müzik dünyasının dev ismi Nilüfer de geçmişte benzer şeyler söylemişti: "Canımız yanıyor ama hayat devam ediyor. Şarkılar devam etmeli, müzik asla susmamalı. Şarkılar barıştır, dostluktur, birleştiricidir."
Nilüfer'in bu sözlerinin üzerine düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sanatı sadece bir eğlence aracı olarak görmek doğru bir yaklaşım değil. Sanat; aynı zamanda hayata tutunma, yaraları iyileştirme ve toplumu birleştirme gibi çok önemli bir güce sahip. Bunu da bence göz ardı etmemeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA