Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Stresinize yenik mi düşüyorsunuz?

Modern hayat her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsa da bazılarımız için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Özellikle bizden talep ettiklerini, zorlukları, gerginlikleri ve yapılması ya da yetiştirilmesi gereken işleri düşünürsek, genel itibariyle bizim için sağladığı artıların yanında hayatımıza kocaman bir eksi soktuğu da söylenebilir; STRES!

Stresin olumsuz etkileri;

Zihinsel Etkileri; hafıza problemi, konsantrasyon eksikliği, karar vermede zorlanma, pozitif düşünememe, kronik kaygı
Duygusal Etkileri; öfke patlamaları, yorgunluk, duygusal tepkisizlik, rahatlayamama, yalnızlık hissi, genel mutsuzluk ve depresyon
Fiziksel Etkileri; kronik ağrılar (baş ağrısı ve kas ağrıları), ishal ya da kabızlık, mide bulantısı, baş dönmesi, göğüs ağrıları, kalp çarpıntısı, cinsel istekte azalma, zayıflayan bağışıklık sistemi, kronik solunum yetersizliği
Davranışsal Etkileri, yeme bozuklukları, uyku düzensizliği, asosyal davranışlar, sorumluluklardan kaçma ya da sorumlulukları yerine getirmeme, tırnak yeme olabilir.

Bu noktada önemli olan kişilerin kendi stres seviyelerini biliyor olmaları ve stresin hayatlarını nasıl ve ne yönde etkilediğini görebilmeleridir. Ancak belirtmek gerekir ki, kişilerin stresi tolere edebilme kabiliyeti ya da stresle baş edebilme güçleri, içinde bulundukları durum ve şartlara göre değişiklik gösterebilir. Mesela, kişinin bir ilişkisinin olup olmaması, ilişkisinin sağlamlığı, süresi ya da seviyesi, hayata karşı genel bakışı, duygusal zekâsı (EQ) ve hatta genetik yapısı onun stresle baş edebilmesinde etkili faktörlerdir. Genel anlamda stresle baş edebilme seviyemizi etkileyen faktörler şu şekilde sıralanabilir; çevremizdeki insanların desteği, kendimize olan güvenimiz ve yaşantımızı kontrol edebilme gücümüz, davranışlarımız ve dış görünüşümüz, duygularımızla baş edebilme gücümüz ve kendimizi telkin edebilme yeteneğimiz, stresi tanımamız ve ona karşı hazırlıklı olmamız.

Astrogündem; Gökyüzü para para para diyor. Güneş-Satürn 60'lığı ülkelerarası ticari gelişmeleri gündeme getirirken, ekonomik sorunlara dikkat çekecek gelişmeler yaşanabilir. Özellikle köşe yazarlarının dahil olacağı tartışmalar günün gündemini değiştirecek. ABD-İran anlaşmazlığı dünyanın gündeminde yerini korurken, sessiz kalmayı tercih etmeyen siyasi isimler tepki çekebilir.

KOÇ: Bireysel atılımlar yapmak için doğru zamanlar olabilir ancak borçların var ise sadece bu süreci araştırma yapmak ve bu konuyla ilgili insan kazanmak, çevre edinmek için harcayabilirsin. Hayatına henüz yeni biri girmiş olan bir Akrep burcuysan bugüne çok dikkat etmelisin. Bugün, o kişiyle ilgili bazı gerçekler su yüzüne çıkabilir.

BOĞA: Gün dağınıklığı işaret ediyor! Özellikle katılman gereken bir toplantıya belli başlı eksiklikler yüzünden geç kalabilirsin. İkili ilişkilerinde bir karar aşamasında isen güç kazanabilirsin. Yeni bir heyecan içindeysen "eski hesaplar artık hiç açılmasın" taraftarı olabilirsin. Evliliğinde sorunları olan bir Boğa burcuysan, sağlıklı iletişimden yana isen geri adımlar atabilirsin.

İKİZLER: Bugün en ufak bir cümleden dahi birçok anlam çıkarabilir, tavırlarını bu "çıkarımlarına" göre şekillendirebilirsin. Yakın arkadaşlarınla paylaşımların sayesinde yüzün gülecek. Zaman ayırdığın hobilerin, çok farklı çevrelere dâhil olmanı sağlayacak. Üretebildikçe, zevk duyduğun alanlarla kavuşum yaşayabiliyorsun.

YENGEÇ: Yoğun bir gün seni bekliyor. Bugün yaptığın işlerde daha çok insanla iletişime geçmen ve karşılıklı görüşme yapman gerekebilir. Ayrıca bugün kardeşlerinle de iletişime geçebilirsin… Fark ettirmek istemesen de huzursuzluğunu saklamak konusunda pek başarılı değilsin… Akşam saatlerini kendine ayırarak film izleyebilirsin.

ASLAN: Gök kubbe sakin bir atmosfere hâkimken hedeflediğin ama bir türlü devreye sokamadığın konuları araştırmaya gideceksin. Seni planlarına dâhil etmek isteyen insanlarla karşılaşacaksın. Evli ve çocukları olan bir Aslan burcuysan, eşinle çocuklarınızın eğitim ya da duygusal gelişimi konusunda yeni kararlar alabilirsiniz.

BAŞAK: Zihnindeki hareketliliğe sen bile yetişmekte zorlanabilirsin. Hiç olmadık bir anda aklına geçmişe dair enteresan anılar gelebilir. Özellikle önemli bir iş anında, biraz zihin kontrolü yapmanda fayda var. İlişkilerinde, saklı perde arkasındaki konular aydınlanıyor. "Dost mu, dert mi" diye gördüğün kişilere bir çerçeve oluşturabiliyorsun.

TERAZİ: Sorumluluk yüklendiğin her konuda kafanı kurcalayan konular olabilir. Özellikle ilişkisi olan bir Terazi burcuysan bugünlerde özgürlüğünün kısıtlandığı fikrinden kurtulamıyor olabilirsin. Eğer bekâr bir Terazi burcu isen, yeni tanıştığın kişi ile aranda tatlı bir sıcaklık gelişebilir ancak güvensizlik duygun gerçek hislerini göstermene engel oluşturacak.

AKREP: Bugün, günün hızına yetişmekte zorlanacaksın. Ön saflarda olma merakın yok ama etrafındakilerin neyin peşinde olduğuna sürekli seyirci kalmak, seni sert ve acımasız eleştiriler yapmaya itebilir. Daha çok dışarda olmak ya da kalabalıkların arasına karışmaktan keyif alacaksın. Zaten şartlarında bu durumu teşvik edecek.

YAY: Etrafındaki olayları gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirebildiğin bir gün. Kendinden yaşça büyük insanlarla iletişimin artabilir. Onlardan belli konularda, işine yaracak tavsiyeler alabilirsin. Çevrende seninle ilgilenen birileri var! Bunun farkındasın. Duyguların hafta başına göre daha net. Evlilik hazırlığı içindeysen, mekân seçimi gibi konularda karasızlık yaşayabilirsin.

OĞLAK: Özellikle birlikteliği olan bir Oğlak burcuysan, sevgilinle ortak planlarını hayata geçirmek isteyeceksin. Bazı konularda ufak detaylara takılman, motivasyonunu düşürecek. Zihnini dinlendirmelisin. Ailen ve sevdiğin birkaç kişi ile bazı planlar için organizasyonlar peşinde koşabilirsin. Herkesi mutlu etmen gün içinde zor gibi görünüyor.

KOVA: Son zamanlarda davranışlarıyla kafanı kurcalayan, güven problemi yaşadığın insanlarla ilgili bir strateji belirlemek isteyebilirsin. Fakat şu anki dengeler her an değişebilir bu yüzden acele etmemende fayda var. Uzun ve soluksuz devam eden ilişkinde bir yol ayrımına girmen seni düşünceli yapabilir.

BALIK: Eğer yapabiliyorsan bugüne dair önemli işlerini başka bir güne ertelemen daha faydalı olabilir. Elektronik eşyalarınla ilgili beklenmedik sorunlar, bazı planlarını ertelemene neden olacak. Sabrın sınanıyor! Ancak kariyer hayatında ve kazançlarında farklı gelişmeler olabilecek, evden bile çalışmayı düşünüyorsan yeni teklifler gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA