Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

İçimizdeki ışığı yeniden yakmaya ne dersiniz?

Hayata karşı sorumlu olduğumuzu önce unutanlara söylemek isterim. O bu şu devri değil bu devir ruha iyi bakma, yaşamı güzel kılma devri. Elden bırakırsak yok olup gidecek. Geri dönülmez yollara çıkmamak ruhun aynasına eğilmek gerek. Buna biraz da viraj alan yaşadığımız gezegenin, yorgun ve hırçın haline hazırlanma diyelim. Ya da farz edin ki çetin geçecek kışı anlatıyorum. Yine de her ne olursa olsun birbirimizi yormadan, yıpratmadan, dağıtmadan çekidüzen vermeliyiz kendimize. Belki de hemen karşı çıkıp hep ben mi alttan alacağım diyeceksiniz. Önce kendimizden başlarsak, aklıselim davranırsak, ben, sen, o kelebek etkisiyle yayılır ve biz olur.

Yoksa sevmekten mi yorulduk?

Yorulduk tabi. Sevmekten yorulan, sevmekten kaçan kalplerin dünyasını yavaş yavaş ördük dört tarafa. Sevmeyi de sevilmeyi de başkalarına bıraktık. Yok saydık kalbimizin en güzel duygularını. Ve bu yüzden yok saydık zamanın benzersiz anlarını. Erteledik eşi benzeri bulunmayan yolları marifetmiş gibi. Sonra şikâyet ettik, suçladık etrafımızda olan biten ne varsa. Başımızı öne eğip düşünmedik. Sessizce bile sormadık, aralamadık içimizdeki kapıları. Tüm kapılar kendiliğinden açılsın istediğimizden kımıltısız kaldık. Öylece bekledik. Sabahı, akşamı, gitmeyi, sevmeyi, sevilmeyi, iyilik görmeyi ve iyilik yapmayı sadece bekledik. Yanı başımızdaki acılara sessizce sırtımızı dönüp uykuya bıraktık ruhumuzu.

Hoşgörü sen nelere kadirsin.

Bu dünyanın zalimler için dönmediği, duaların, iyi niyetlerin, iyiliklerin yer aldığı bir gökyüzü yaratmaya ne dersiniz? Hepimiz birbirimiz için dua etmeye, iyilik yapmaya, sevmeye, sabır göstermeye, en önemlisi de insanı insan yapan hoşgörüye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Derdimiz boncuk gibi dizilebilir peş peşe elbette bazen. Gidene de kalbimizi kırana da suskun kalabilir, gönlümüzden sitem edebiliriz. Efkârlı günlerde kendi ruhumuza çekilebiliriz. Uzaklara dalıp dalıp giderken sıcacık bir el omzumuza dokunsun isteyebiliriz. Umut etmek, en güzel zamanlara hazırlıktır.

Ve bir gün dünya bizim için döner. Öyle güzel döner ki kalbimiz, ruhumuz ve aklımız en güzel zamanlarla yoğrulur. Unutmamalıyız ki bugünler bizim, geleceğimiz biricik çocuklarımızındır. Bugünü ne kadar güzel hale getirirsek, gelecekte de daha yaşanır hale gelir bu koca dünya. Kirletmeden, yıkıp geçmeden, sevgiyle beslemek lazım dünyayı.

Astrogündem; Merkür-Uranüs ilişkisi taşıma yollarını işaret ediyor. Elektrikli taşıma sistemleri ve havayolları şirketleri gündeme gelirken, teknolojinin iyi tarafı ile bir kez daha taşınacağız. Diğer taraftan ise ünlü isimlerin teknoloji ile sınavlarına şahit olabiliriz. Yanlış anlaşılmaya sebep olacak olan açıklamalar, sosyal medya hesaplarının hacklenmesi gibi sansasyonel haberler okuyabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA