Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Anlı şanlı bir aralık ayı yaşıyoruz.

Gökyüzünün haylaz gezegeni Merkür, aklımızı karıştırmaya devam ediyor. Hatırlarsınız bundan yaklaşık bir ay kadar önce Yay burcunda başlayan seyri bir ileri bir geri derken, Akrep burcuna kadar geri gitmişti. O süreçte Merkür'ün Retro halinin nazını çekerken bizler de olmadık yerlerden sınanmaya başlamış, oldu diye sevindiğimiz işlerimizden geri kalmıştık. Artık bugün itibari ile Yay burcunda düz seyrinde hareket edecek olan bu asi gezegen 2018 yılının son ayının son gününe kadar oldukça şenlikli bir hale getirecek. Her ne kadar benim hayatım sıradan, değişen bir şey yok deseniz de yaşayacaklarınıza siz bile inanamayacaksınız. Bakın size şu kadarını söylüyorum evdeki buzdolabından, evinizin kapısına kadar hiç beklenmedik eşyalar elinizde kalabilir. Hatta yeni yıla mutfağınızın lambasıyla ya da mutfağınızdaki televizyon ile uğraşarak bile girebilirsiniz.

Merkür'ün Yay burcunda kendini rahat hissetmediğini belirttiğimi daha önceki yazılarımdan da hatırlarsınız. Kendine uymayan Yay burcunda hareket edecek olan Merkür 5 Ocak'a kadar gözünüzü dört açın mesajı verecek. Merkür Retro'sunun huzursuzluğunu üzerimizden daha yeni atmışken, Yay burcunda düz seyrine girmesi huzursuzluğumuzu azaltacak ancak gidermeyecek. Sabırsız davranacak, acele hareket etmekten kendimizi alamayacağız. Açık sözlü olmak güzel ancak, Merkür'ün ateş burcundaki seyri bizi açık sözlü yapmak yerine sivri dilli yapabilir, aman dikkat!

Bu seyirde tabi ki aramızdaki köprüleri yıkacağımız kişiler de var. İşte size sıralı tam liste;

· Enerjimizi tüketenlerle

· Hedefinizden saptırmaya çalışanlarla

· Çalışma azmimizi kıranlarla

· Patrondan çok patron olanlarla

· Parayı çok konuşanlarla daha açıkça belirtmek gerekirse varken yok diyenlerle

· Tembel kardeşten, arkadaşa kadar mazeretleri bitmeyen her türlü canlıyla köprüleri yıkacak, irtibatı koparacağız.

İyiliğimiz düşünülüyormuş gibi olumlu başlayıp, olumsuz biten cümlelerin ardındakileri çok daha net göreceğiz. Psikolojik olarak yıpratıldığımızı da fark etmemiz bu sürece denk gelecek.

Merkür, Yay burcunda hareket ederken 'Ben senin iyiliğin için söylüyorum.' cümlesinin altında yatan gerçek anlamı da artık çok daha iyi göreceğiz.

Astrogündem; Zekâ gezegeni Merkür, Yay burcuna geçiyor. İletişim adına hareketli güler başlarken, siyasi isimlerin birbirini yanlış anlamaları üzerine farklı diyaloglara şahit olabiliriz. Suudi Arabistan bugünden itibaren daha çok konuşulmaya başlayacak. Oğlak burcunda hizalanan gezenlerin karşısında Balık burcunda toplanan gezegenlerin seyri, ABD'nin yeni yaptırımlarla gündeme gelebileceğini işaret ediyor. Dünyayı büyük günler bekliyor.

Koç: Bugün ego savaşına hazır ol! Özellikle çalışma alanında ikili oynayanlar, kraldan çok kralcı davrananlar ön plana çıkabilir. Hem yeteneklerin hem de kariyerin için mücadeleci bir ruha bürüneceksin. Kendini köşeye sıkıştırmadan önce ifade alanlarını güçlendirmelisin. Bugün sosyal açıdan da oldukça zengin bir gün.

Boğa: Çevrende olup bitenleri bilmek için ayrı bir merakın olacak. Ancak seni çok ilgilendirmeyen konulara dâhil olman tüm gün gereksiz telefon konuşmaları yapmana neden olabilir. Etrafında meydana gelen anlaşmazlıklar bazı korkular yaratıyor. Tartışmalardan uzak durmak yerine hakkın olanı savunman gerekecek.

İkizler: Gördüklerini ve düşündüklerini bugün kimseden sakınmıyorsun. Önder olmak için sosyal çevrene yaptığın baskı bazen eleştirilerin de ağır olmasına neden oluyor. Zor anlar yaşadığın günlerin acısını çıkartıyorsun adeta. Maddi sıkıntılar için aradığın çözümler bugün sonuçlanabilir. Uzun zamandır ilişkisi olan bir İkizler burcuysan, ilişkinin geleceğini sorgulayacaksın.

Yengeç: Bugün bazı şeyler için geç kalmadığını görüyorsun. İnsanların gereksiz konuşmaları zamanını tek başına geçirmene neden olabilir. İşte, okulda ya da sosyal ortamında fark etmez bencil zihniyetler seni yoruyor. Kompleksli, kıskanç, arkandan konuşan insanların gerçek yüzlerini görme zamanı geldi. Eğer yeni bir iş arayışında gün içerisinde tam da kendine göre bir iş teklifi alabilirsin.

Aslan: Bugün bazı insanların senin üzerine oynadığını fark edebilirsin. Ancak soğukkanlılığın her zaman birilerine ders verecek nitelikte olmaya devam ediyor. Hırs ve rekabetin yüksek olduğu bir alanda çalışıyorsan, zihnen yorulduğunu anlayacaksın. Bu durumdan dolayı kendi kabuğuna çekileceksin. Maddi konularda ve aile mirası gibi işlerde şansın artabilir.

Başak: Bazen kaçırdığın fırsatların aslında mutsuzluğuna neden olacağını görürüz ya işte bugün öyle bir sahne gerçekleşebilir. Bir yandan da iz sürer gibi güzel gelişmeleri ardı ardına yakalayacaksın. İkili ilişkiler konusunda bencil olmaktan kaçınmalısın. Gün içerisinde yaşayacağın yüzleşmeler aslında farkında olmadığın hatalarını sana gösterecek.

Terazi: Kendini ispat etmek için ideal bir gün. Bulacağın fikir ya da proje üstlerinin gözüne girmeni sağlayacak. Eğer bir sınav hazırlığındaysan bugünü tamamen çalışmaya adayabilirsin. Gün içerisinde yatırım ile alakalı konular gündemine gelebilir. Ancak acele etmek istemeyeceksin. Eğer yeni bir şehre taşınmak ya da yaşamı baştan kurmak gibi konuların varsa radikal çıkışlar yapmaktan uzak durmalısın.

Akrep: Bugün sabah erken saatlerde trafikte kalman, ödemelerin gecikmesi, işlerin istediğin gibi gitmemesi canını sıkabilir. Alışkanlıkların bazen ağır hareket etmene neden oluyor. Kendine yeni alışkanlıklar edinmeye ne dersin? Günün belirli saatinde uyanmak, spor yapmak gibi alışkanlıklar hayatını düzene sokacaktır. Kendi işini yapan bir Akrep burcuysan, hayatını değiştirecek anlaşmaya imza atabilirsin.

Yay: Güçlü ilişkiler kurmanın tam zamanı. Kariyerinde zirve yapacağın adımlar atacaksın. İş arayışında olan bir Yay burcuysan, önemli bir iş görüşmesi yapabilirsin. Hayatını daha güçlü bir hale getirme isteğin, hırslarını açığa çıkarabilir. Pişman olacağın davranışlarda bulunman an meselesi. O yüzden bugünü iyi yönetmelisin.

Oğlak: Bazen detaylarda boğulmak hedeflerinden uzaklaşmana neden olabiliyor. Bunun sen de farkındasın. O yüzden de kendine yeni bir çalışma planı hazırlayacaksın. Yapmak istediklerini basitten zor olana doğru sıralayacaksın. Hislerine güveniyor oluşun bir adım öne geçmeni sağlayacak. İlişkilerde denge arayışın devam ediyor. İlişkisi olan bir Oğlak burcuysan, sevgilinin ani öfke patlamalarına karşı gardını alabilirsin.

Kova: Bugün oldukça yoğun bir program seni bekliyor. Ödemeler, yarım kalan işler derken günün nasıl geçtiğini anlamayacaksın. Kendi işini yapan bir Kova burcuysan, çalışanlarınla ilgili sıkıntılar gündeme gelebilir. Çalışma koşullarını iyileştirmeye yeşil ışık yakacaksın. Gün içerisinde bir süredir aklında olan ve gönlünden kopmayan bir ilişki hakkında yorumlar duyabilirsin.

Balık: Yabancılar ile yapılacak olan tüm etkinlikler bugün önemli olacak. Planlı toplantılar, internette yapılan uzaktan iş görüşmesi gibi konularda saat farkını göz ardı etmemelisin. İşinden memnun değilsen, gün içerisindeki aksaklıklar ani kararlar almana neden olabilir. Aceleyle karar almamalısın. Yeniden iş bulma sürecin seni epey zorlayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA