Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Güvensizlik duygusuyla nasıl baş edilir?

Bugün size ilişkiler adına güvensizlik ve kıskançlık duygularından bahsetmek istiyorum. Astro koçluk önerilerimle belki de kendinize yeni bir yol haritası çizebilirsiniz. Kıskançlık ve güvensizlik duygusunun onlarca nedeni olabilir. Ancak bunların temelinde kendimize duyduğumuz öz benlik algısı vardır. Yani bir birey olarak kendimizi nasıl gördüğümüz, eksiklerimizi fark edip etmediğimiz ya da gündelik hayatımızda bakış açımızı geliştirip geliştiremediğimiz yatar. Bununla birlikte 'Ben kıskanç değilim, güvensizlik problemim yok gibi' cümlelerle savunmaya geçmek yerine kendimizi içsel olarak sorgulamalıyız. Böylece hayat daha sakin aksın ve sevgiyi tüm özüyle yaşayabilelim. Güvensizlik ve kıskançlık duygusuyla nasıl baş edilebileceğnii madde madde ele almak gerekirse...
Kıskançlığı açığa çıkaran düşünce ve davranışlarınızı bulmaya çalışın: Bir davranışı veya düşünceyi değiştirmek için öncelikle onu fark etmek ve tanımak gerekir. Nerede, ne zaman, hangi durumlarda, ne şekilde açığa çıktığını fark ettiğinizde kıskançlık duygunuzun kontrolü elinizde olacaktır.
Konuşmadan önce düşünmek: Pişman olacağımız bir şey söylemek yerine, duygularımızı ve hissettiklerimizi de mantığımızın filtresinden geçirmeliyiz.
Doğru iletişim kurmak: Hepimiz bu duyguları ister istemez hissediyoruz. Bunu dile getirmekten çekinmemeliyiz.
Olumlu özelliklerinize odaklanın: Olumsuz duygu ve düşüncelerin en kötü yanlarından biri, olumlu özelliklerin önüne geçmesidir. Yeterince iyi olmadığını düşünen kişinin içindeki güvensizlik büyür. Bizi asıl var eden olumlu duygulardır.
Kıyaslamaya son verin: Herkes kendine has özelliklere ve yaşam biçimine sahiptir. Kendinizi sevdikçe, yaşamınıza ve aldığınız her nefese değer verdikçe doğrularınız ve prensipleriniz de daha iyi hale gelecek. Böylece kimlerin sizi hak edip etmediğini de fark etmiş olacaksınız ya da ilişkinizin daha da güçlenmesini sağlayacaksınız.

ASTROGÜNDEM
Dünya ısınıyor! Güneş, Jüpiter'e iyi davranıyor ama Uranüs, Neptün'e gider yapıyor. Dönüşüm, değişim algısı; Arap topraklarında kendisini hissettirebilir. Özellikle Katar ve Kuveyt gibi ülkeler dünyanın gündemine oturabilir. İkizler burcu Donald Trump, Nisan 2018'de attığı tweetlerin benzerlerini atabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA