Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

İlişkide yalan neden var?

'Söz vermiştin bana' diye başlayan birliktelikleriniz hiç de söz verildiği gibi gitmedi. Birlikteliğe başlarken, herkes kendini olmak istediği gibi anlattı. Bazı alışkanlıklar konusunda bilgi saklamak tercih edildi ya da kötü huylar söylenmedi. Herkes kendini karşısındaki insana kabul ettirme, beğendirme çabasından en önemli detayları atladı. Her iki tarafa göre de anlatmak için erken ya da gereksiz detaylardı. İlk başlarda pembe yalanlar gibi görünen bu durumlar, bir süre sonra ilişkinin temelini sarsacak nedenler olarak karşınıza çıkıyor.
Birlikteliklerin en önemli sorunlarından biri de yalandır. Güven duygusunu baştan sarsan bu eylem, onarılamayacak yaralara sebep olur. İlişkilerde yalan ve pembe yalan ayırımı çoğu zaman yapılamaz. Bir tarafa göre pembe ve masum bir yalan, öbür tarafa göre büyük ve sorunsal bir yalandır. Bu durum, içinden çıkması epey zor bir hal alır. Karşı tarafı ikna etmek hiç de kolay olmaz. Yalanı söyleyen her zaman suçlu durumundadır. Yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek için söylenen yalanlar, bir süre sonra hem sizin, hem de ilişkinizin sırtında kambur olmaya başlayacak.
Peki, birlikteliklerde neden yalan söyleniyor?
* Ne kadar kusursuz bir insan olduğunuzu ve beraber mükemmel bir ilişki yaşayabileceğinizi karşınızdaki kişiyi inandırmak için.
* Birlikte olduğunuz kişinin psikolojik baskısına maruz kalıyor olabilirsiniz ve en ufak bir şeyde sorun çıkartmaya hazır durumdadır.
* Birlikte olduğunuz kişi kendisine duyduğu güvensizliği size yansıtıyor ve sizi sürekli kontrol altında tutmak istiyor olabilir.
* Bitmiş bir birlikteliği tek tarafın sürdürmeye çalışması da yalanlara sebep olur.
Herkesin kendine göre 'haklı' sebepleri vardır. Ama emin olun kendinize göre haklı olduğunuz sebepleri birlikte olduğunuz kişi asla anlamayacaktır ve siz belki de iyi niyetle çıktığınız bu yolda yalan söyleyen kişi olarak terk edileceksiniz.
Sizi anlamayan, istemediğiniz halde yalan söylemeye iten ilişkilerden uzak durun ve asla değerinizden azına razı olmayın. Çünkü siz çok değerlisiniz.

ASTRO GÜNDEM
Ay-Jüpiter-Mars hizalanması denizaltıların konuşulacağını vurgularken, kadın liderleri de gündeme getirebilir. Ülkemize eş zamanlı gelecek liderler ve ünlüler dünya basınında yer alırken, tarihe imzasını atmış Ağrı-Doğu Beyazıt efsaneleri konuşulabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA