Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Plüton retrosunda doğanlar kontrolcü kişilerdir

Mitolojide yer altı tanrısını simgeleyen Plüton'un astrolojideki yeri; bilinmeyen şeyler, ölüm ve ölümden sonraki yaşam olduğu gibi diğer yandan yeniden doğuş, eskiyi ortadan kaldırıp yenisini getirmek, dönüşüm ve kader olarak da görülebilir. Gizli kalmış, saklanmış, görülmeyen her şey Plüton'un ilgi alanına girer. Plüton'u güçlü olanlar oldukça çekici ve gizemli kişilerdir. En büyük arzuları ise güçlü olmaktır, aciz duruma düşmekten hiç hoşlanmazlar. Bu gizemli yıldız aynı zamanda devlet ve devletle ilgili işleri de yönetir. Toplumları etkilemek, reformlar yapmak da yine bu gezegenin yönetimindedir. Plüton, yöneticisi olduğu Akrep burcunda tüm özelliklerini sergiler ve kişiye büyük bir sezgi gücü verir. Başak burcunda etkili olduğunda ise kişinin her şeyi derinlemesine araştırmasını ve ayrıntılarıyla öğrenmesini ister. Yer altı gezegeni Plüton değişimin, dönüşümün, kişinin haritasında karanlık taraflarının, nefsinin temsilcisidir. Plüton bu özellikleriyle deyim yerindeyse küllerinden yeniden doğan Anka kuşuna benzemektedir. Bireylerin zorlu duyguları geride bırakarak yepyeni başlangıçlara imza atmasını ister. Plüton Retro'sunda doğan bireylerde başkaları tarafında aldatılma, kontrol edilme korkusu oldukça baskındır. Bu tarz korkularını kendilerine saklamaya eğilimli olurlar çünkü bu düşüncelerini ortaya koydukları takdirde savunmasız görüneceklerinin kaygısını taşırlar. İsteklerini, sahip oldukları gücü, hırslarını başkalarına yansıtmaya yatkın insanlar değildirler. Bu yüzden onlar birçok başarıyı göz önünde olmadan edinirler. Hayat yolunda güçsüz olmaktan korkarlar. Otoriter tarafları hem kendilerini hem de çevresindekileri baskılamalarına neden olabilir. Kontrolü asla kaybetmek istemezler. Bu durum birlikteliklerinde aşırı sahiplenici, kıskanç tavırlar sergilemelerine de neden olabilir. Plüton geri giderken dünyaya gelen bireylerin bir anda değişime ayak uydurmaları, dönüşmeleri kolay değildir. Değişim için hazır hissetmeleri ve oryantasyon sürecinden geçmeleri gerekir. Plüton retrosu hangi evde konumlandıysa bireyler de o alanlarda birtakım zorluklarla tekrar tekrar uğraşmak zorunda kalabilirler. Retro'da doğan bireylerin kendilerini tanımaları, eksik yanlarıyla barışıp düzenleme yoluna girmeleri ve kişisel ilgi ve yeteneklerini ortaya koymaları, değişime daima açık olmaları önemlidir. 2020 yılının başında dünyayı etkileyen olaylardan Plüton transitleri sorumludur. Ve Plüton şu an Oğlak burcunda geri gitmektedir.

ASTRO GÜNDEM

Çok kazanmak isteyen kaybeder. Merkür-Ay düğümü kavuşumu Mart ayının başında yaşadığımız gündemin bir benzerini önümüze getirebilir. Merkür'ü Yengeç burcu olan Alman Başbakanı Merkel dünyanın gündeminde yeniden yer alabilir. Hava sahaları eski günlerine dönmeye hazırlanıyor. Birçok ülkede duran uçuşlar açılmaya başlıyor

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA