Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Ay boşluktayken anı kararlar almayın

Ay, dünyanın 27 günlük yörüngesini takip ettiği için çoğu zaman gözle görülebilmektedir. Ay, tıpkı yaşadığımız gezegen olan dünya gibi hareket halindedir. Ay; kendi ekseninde dönme, dünya etrafında ve dünya ile birlikte güneş yörüngesinde turlama hareketi yapar. Geceleri karanlığı aydınlatan, dünyanın doğal uydusu ay, yaşamın en özel parçalarından biridir. Ay, kendi ışığıyla parlamaz. Yaşamın kaynağı olan güneşin ışığını yansıtır. Dünya etrafındaki turu ile ayın ışık alan bölümü sürekli olarak değişmektedir. Bu durum dünyadan bakıldığında ayın farklı şekillerde görünmesine neden olmaktadır. Yeniay, dolunay, ilk ve son dördün evreleri, ayın ana evrelerini oluşturmaktadır.
Yeniay evresi: Ayın dünya ile güneş arasında yer aldığı evredir. Aslında bu evrede ayın karanlık tarafı dünyaya dönük olduğu için tutulmalar dışında dünyadan açıkça görülemez.
İlk dördün evresi: Bu evrede güneş, ayın dünyadan görülen tarafının sağ bölümünü aydınlatır. Bu evrede ay yarım daire şeklinde görülür.
Dolunay evresi: Ayın dünyadan görünen yüzü tamamıyla güneş ışığı alır. Bu evrede ay, tam daire şeklinde ve parlak görülür.
Son dördün evresi: Ayın dünyaddan görülen yüzünün sol bölümü aydınlıktır. Bu evrede ay, yarım daire şeklindedir. Ayın boşluktayken verdiği mesajlar:
Konsantrasyon ve odaklanma problemlerinin yüksek olduğu zaman dilimleri olduğu için bu süreçlerde ani kararlar almamaya, yapılan işin sık sık kontrol edilmesi gerektiğine vurgu yapar.
Kurduğumuz diyaloglarda yanlış anlaşılmalar, pürüzler yaşanabilir. Önemli görüşmelerin, sözleşmelerin bu zaman dilimine getirilmemesi avantaj sağlayabilir.
Ayın boşlukta olduğu zaman dilimlerinde büyük konuşmamaya, tutulamayacak sözler verilmemeye dikkat edilmelidir.
Yaşamınızı kökten uca değiştirecek kararlar alma konusunda temkinli davranmalısınız. Özellikle ev satın almak, kredi çekmek, istifa etmek, kontrat imzalamak gibi önemli işlemleri ay boşlukta saatlerine getirmemeye özen göstermenizde fayda var.
Manevi duygulara yönelmek dinginleşmemizi sağlayacaktır.
Binlerce kapıya açılıp herkesi şaşırtan 2020 yılında, keskin konulara maruz kalmak istemiyorsanız özellikle bu ay, ay boşlukta günlerine dikkat edin. Çünkü gökyüzü viraj alıyor!
Tutulma tarihlerine de dikkat!
5 Haziran 2020 saat 22:12'de 15:34 derecede Yay burcunda yarı gölgeli ay tutulması gerçekleşecek.
21 Haziran saat 09:41'de 00:21 derece Yengeç burcunda tam güneş tutulması gerçekleşecek.
Ayın boşlukta olduğu saatler: 2, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 16, 18, 20, 21, 23, 24, 25, 29,30 Haziran.

ASTRO GÜNDEM

2020 yılının 7 ayrı kıtada hissedilecek dönüşümlerini içinde barındıran ay başlıyor. Satürn-Yay döngüsünde seçilen İkizler burcu Donald Trump, 4 gün sonra yaşanacak tutulmada dünyanın hızını artıracak olaylara imza atabilir. Diğer yandan 2016 yılındaki seçimlerin ve kararların perde arkası dünya arenasına dökülebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA