Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

2021’de teknoloji hayatın her alanını ele geçirecek

2020 yılı etkisini gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Şu anda içinde bulunduğumuz dönem, geleceğe yön veriyor. Bilinmezliklerle dolu bir dönemi geride bıraktık. Gelecek elbette ki bugünden farklı olacaktır. Peki, biz bu olanlar karşısında ne kadar hazırız? 2020 yılında teknolojik gelişmeler hangi alana kaydı, gelecekte neler olabilir?
Son 200 yılda görmediğimiz bir olayla karşılaştık 2020 yılında, hele bir de bu teknolojinin, iletişimin ve eğitimin içerisinde. O yüzdendir ki 2020 yılı yaşadığımız zaman diliminde bir kırılma olarak anılacak, insanoğlunun hayatında bir milat olarak kabul edilecek. İnsanlığın davranış biçimi her yönden değişirken; sosyal çevremize ayırdığımız vakit, dijital dünya üzerinden bir anda şekillenmeye başladı. Neden böyle oldu? Buna sadece pandemi mi etki etti, yoksa teknolojik gelişmeler de buna zemin hazırladı mı? Pandemi insan eliyle yapıldıysa, teknolojinin içerisinde yaşamamızı istiyorlar. Pandeminin etkisi tabii ki küçümsenemez ama teknolojinin içerisine düşmemizi, bir organımız gibi olmasını istiyorlar. Teknolojik yenilikler her türlü gelişmeyi ayağımıza kadar getirdi. Ancak yaşamımızı idame ettirmenin bambaşka bir adı oldu. Evinizde, oturduğunuz yerde, en az hareketle ihtiyaçlarınızı karşılamıyor musunuz? Ne kadar kolay değil mi? Hiçbir çaba gerektirmiyor, tek dokunuş ile hallediyoruz her şeyi.
Aslında buraya kadar size Kova çağını anlatmaya çalıştım. Bundan sonra hepimiz teknolojinin içerisinden günlük hayatımızı yöneteceğiz. Gökyüzü, bugünden sonra zamanı daha da hızlandırıyor ve insanoğlu teknolojinin içerisinde bir yaşam kurma yoluna gidiyor.
Yılın son günlerine iyice yaklaştığımız şu günlerde, 2020 yılını ele almamız, gelecek açısından bize yol gösterecektir. 2020 yılının en çok kazananları, sağlık, e-ticaret ve perakende sektörleri oldu. Bu sektörler, kazançlarını katladılar. Çevrimiçi alışveriş siteleri gibi bir diğer sektör olan temizlik sektörü de kazançlarını artırdı. Evimizden eksik etmediğimiz sabun, dezenfektanlar bu sektörlerin de kar etmesini sağladı. Çünkü kişisel temizliğimiz bu yıl olduğundan da fazla önem kazandı.
Teknoloji, sadece ticaret alanında gelir getirmedi firmalara. Pandemi koşullarından bütün dünyanın etkilenmesi sonucunda sağlık alanındaki gelişmeler olmazsa olmazdı tabii. Teknolojisi, ekonomisi ve alt yapısı güçlü ülkeler aşı için çalışmalarını neredeyse tamamladı. Gelişen ulaşım ağıyla dağıtımı da kolay olacaktır elbette ki. Unutmayalım ki teknoloji ne kadar doğru kullanılırsa o kadar çok şey kazandırır biz insanoğluna. Size en büyük tavsiyem, ne iş yapıyorsanız yapın çalıştığınız yerin bir mobil uygulaması olmalı. Çünkü 2021, kapılarını oraya doğru açıyor.

ASTRO GÜNDEM

Satürn, Oğlak burcunun son derecelerinde hareket ediyor. 2017'nin Aralık ayından bu yana dünyanın dönüşüne çomak sokup bizleri toparlanma sürecine bırakıyor. 1959 yılında Satürn– Oğlak döngüsünün son derecelerinde açılan Çin gündeme gelebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA