Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Eğitim kabuk değiştiriyor

Covid-19 salgını hayatımızın hemen her noktasını olumsuz yönde etkiledi. Daha önce hiç karşılaşmadığımız bu hastalığa devletler çözümler üretti, bizler de kendimizce önlemler aldık. Eğitim konusu da virüsün en fazla etkilediği alanlardan bir tanesi. Çocuklarımızı ilgilendiren bu durumla birlikte onların internet bağlantısı ve teknoloji ile uyumları daha önemli hale geldi. Çünkü uzaktan eğitime en sağlıklı şekilde ulaşmak için hızlı bir yarış başladı. Ancak burada fırsat eşitsizliğinden doğan krizleri de unutmamak gerekiyor. Peki, ne olacak? Çocuklarımız sosyalleşmeyi öğrendiği eğitim yuvalarından uzak mı kalacak?
İnternet, eğitimin DNA'sını etkiledi
Tüm bu soruların cevabı başlayan aşılama sürecine ve önlemlerimize bağlı. Üniversiteler, liseler, ortaokul ve ilkokullar karşılaştıkları durumun karşısında hiç şüphesiz ki doğal olarak hazırlıksızdılar. Dünyanın her yerinde eğitimin bir anda online alana taşınması eğitim sektörünün de altyapı çalışmalarını hızlandırmaya itti. Bu şu demek; yapılan binlerce yatırımın heba edilmemesi anlamında eğitimi ilerleyen zamanlarda yarı zamanlı online olarak görebiliriz. Özellikle gezegenlerin bu dönemde Kova burcunda dizilim yaptığını da göz önünde bulundurursak, az sayılı sınıfların ve tekli oturan öğrencilerin görüntülerini izleyebiliriz. Evlatlarımızın eğitim araç ve gereçleri kalem ve kağıttan oluşurken artık yeni eğitim ile çoğunlukla tablet, klavye ve mouse'a evrilebilir.
Eğitimde tekno-rekabet başlıyor
Tüm bu tartışmaların gölgesinden çıkıldığında eğitime yapılan sübjektif yorumlar ile bir sonuca ulaşılmadığını bütün eğitim sektörü anlayacak. Özel üniversiteler ve liseler yeni pazarlama tekniklerine girişebilir. Online olarak cezbedici eğitim uygulamaları yarışacak. Dünyada eş zamanlı olarak eğitim turizmi ortaya çıkacak. Devletler ise tüm bu pazarlama ve reklam seyri arasında çocuklar adına fırsat eşitliğini sağlamaya çalışacak. Çocuklarımız hiç kuşkusuz psikolojik ve sosyal olarak bir değişim geçirecek. Ve bu değişim çocuklarımızın yetişeceği yeni hayatta hız kazanmalarını sağlayacak. Fakat hız her zaman için doğru bir yöntem değildir. Hızlanırken bilinçsiz eğitim de yayılabilir. Dolayısıyla, meslek öğrenen ve hayata hazırlanan öğrenciler, mesleklerini alanda öğrenmek yerine evlerinde öğrenmeye çalışacaklar. Eğitim sistemi kabuk değiştirecek. Kova çağı önümüzdeki 3 yıl boyunca eğitimi her zamankinden çok daha ulaşılabilir kılacak.

ASTRO
GÜNDEM
Jüpiter–Uranüs 90'lığı; "Para kimde?" diye sordurtacak... 1 Ocak 1923'te Chiron-Koç döngüsünde kurulan Türkiye Futbol Federasyonu'nun alacağı devrim niteliğinde kararlar çok konuşulabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA