Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Devir, hızlı düşünme devri!

İnsanoğlu olarak son bir buçuk yıldır eşine zor rastlanır, tabiri caizse "Bin yılda bir" denilecek bir sürecin içerisindeyiz. Durum öyle olacak ki, en küçük detaylardan en büyük yapılara kadar değişen bir dünya söz konusu. Bu haftaki yazımda siz değerli okurlarım için hızlı düşünmenin günümüzün yadsınamaz bir alışkanlığı haline gelişinden bahsedeceğim.

ARZ TALEP İLİŞKİSİ Mİ?
Ceplerimizde, kişisel bilgisayarlarımızda ve televizyonlarımızda bulunan uygulamalar, bizi belli bir düşünce yapısına mı sevk ediyor? Yoksa arz talep ilişkisi mi? Demek istiyorum ki tüketicinin isteğine göre şekillenen teknolojik dünya bizleri farklı bir düşünce sistemine mi sokuyor? Bunun cevabını verilerimizi kullanan uygulamalar veriyor zaten.
Daha önce baktığımız ürünlerin reklamlarını uygulamalarımızda görmek, veri bankalarının daimi bir üyesi olmak, programlanma sürecinin sadece ilk aşaması mı? Kova Çağı'na girmiş olan dünyamız düşünce yapımızı değiştiren teknolojinin sinyallerini uzun zaman önce vermişti zaten.
Son zamanlarda kullanımı artan Clubhouse uygulaması da teknolojinin ne seviyeye çıktığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Twitter'da kalemi güçlü olanlar, Instagram'da güzel resim paylaşanlardan çok daha ötede olanlar, deyimi yerindeyse beynimizi çıplak bir şekilde aktarabileceğimiz ve iletişim gücümüzü ortaya koyabileceğimiz yeni bir dünya düzenine geçiş yapıyoruz. Paylaşım yaptığımız alanlar, artık bizi daha çok okur-yazar olmaya ve en çok da dinlemeye itiyor. Belki de kaybettiğimiz özellikleri bu tarz uygulamalar ile tekrar kazanacağız. Dinlemeyi, konuşmayı ve paylaşmayı tekrar başaracağız. Ancak bir farkla; çok daha hızlı hareket edeceğiz.

BİZLERİ HIZLI DÜŞÜNMEYE İTEN SEBEPLER NEDİR?
Zamanı doğru kullanmak
İşlerimizin yoğunluğu
Kaygı bozukluğu ve stres
Dünyanın her saniye yeni gelişmelere gebe olması
En önemlisi de dikkat dağınıklığını önlemek için. Çünkü düşüncelerdeki ani gecikmeler bile o anki odak noktamızı bambaşka alanlara çevirmemize neden olabilir.
Kısıtlı zaman içerisinde yavaşlamak eğriyi ve doğruyu daha net görmemizi sağlar. Çünkü ne kadar hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak istersek hata payını buna paralel olarak artırırız. Sonuç olarak, hızlı düşünmek çağımızın getirdiği önemli özelliklerden bir tanesi, bunu ne kadar geliştirebilirsek bizim için o kadar iyi…

ASTRO GÜNDEM

Güneş–Satürn ilişkisi insanoğlunun sosyalliğine dem vurabilir. Dünyanın yavaş yavaş normalleşmeye başladığı bu günlerde, kafe ve restoran zincirleri gündemdeki yerini koruyacaklar. 31 Mart 1971 Satürn– Boğa döngüsünde kurulan Starbucks, üzülebilir. Tıpkı 1971 yılında kurulan başka kurumlar gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA