Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Geleceğe yön veren nesil: Z kuşağı

Yaşamımızın hız kazandığı bu dönemde, teknolojinin hızını göz ardı edemeyiz. Bu hızdan bahsederken, bu durumdan en çok yararlananları da ele almazsak olmaz. 1998 yılında Neptün'ün Kova burcuna geçmesi ile birlikte dünyaya gelenleri kapsayan Z kuşağı, tam da bahsettiğimiz nesil. Peki, kimdir bu Z kuşağı, ne gibi özelliklere sahiptir?
Teknolojinin yaygınlaşması, gelişmesi hayatımızı kolaylaştırdı. Tabii hepimiz teknolojinin dilinden anlayamıyoruz. Teknolojinin içine doğan nesil olan Z kuşağı'nın teknolojiyi bu kadar iyi kullanması, sizce tesadüf mü? Hızlı düşünce yapısına sahip olan bu neslin, teknolojiyi kullanması da hiç tesadüf değil. Kendi hayal güçlerinin etkisiyle oluşturdukları dünyada teknolojinin etkisi hiç de küçümsenecek türden değil. Evet, teknoloji çağındayız. Her geçen gün yaşamımız hızlanıyor. Kullandığımız malzemeler de buna göre değişim gösteriyor. Hızlı tüketimin de hayatımızda iyice yer edindiği bu sürecin içerisine doğan Z kuşağının özellikleri ise;
Kreatif olmaları
İş birlikçi olmaları
Güçlü ve sosyal çevreye sahip olmaları
Kendisine düşkün olmaları
Zeki olmaları
Hızlı düşünme yeteneğine sahip olmaları
Çabuk harekete geçebilmeleri
Sorunlara kolay şekilde çözüm üretmeleri
Hazır cevap olmaları
Rasyonel olmaları
Tabulara takılmamaları
Teknoloji yaşamımızın her alanında söz sahibi olan bir şey. Hayal güçlerimizi doğrudan etkileyen teknoloji, Z kuşağını yakından ilgilendiriyor. Kendi hayal dünyasını oluşturmak isteyen bu nesil, hayal dünyalarının dışında gelişen olaylarla da ilgilidirler. Z kuşağı, kolektif bilincin yüksek olması, bir araya gelme potansiyellerine de vurgu yapmıyor değil.
Yaşamımızda gözlem yapacak olursak, teknoloji kullanımının en çok yaygın olduğu nesil olarak hepimiz aynı cevabı verebiliriz. Hızlı yaşamları iyice dikkat çekiyor. Teknolojiye ne kadar hızlı ulaşırsak, o kadar hızlı olduğumuzu düşünebiliyoruz. Teknolojinin kullanımında başarılı olmaları, bilgiye ulaşma hızlarını da bir kadar anlatıyor. Pratik yönün kuvvetli olması, çözüm konusunda çeşitlilik sağlarken, çok çabuk vazgeçmek de Z kuşağını anlatıyor.

ASTRO GÜNDEM
Venüs-Uranüs kontağıyla beraber Ortadoğu'da tabular yıkılıyor diyeceğiz. Bütün Akdeniz limanları dünya gündemine gelirken, 2021'de var olma mücadelesi denizlerde bir gecede başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA