Karpuz bu sene de kabak tadı verecek!

Giriş Tarihi: 22.4.2013
Türkiye'de sezonun ilk karpuzunun hasat edildiği Adana'da sera karpuzlarının ekimi tamamlandı. Tüketicilerin yıllardır tadı nedeniyle şikayet ettiği kabak aşılı karpuz üretimi bu yıl da devam edecek. Yetkililer ise karpuzun tadındaki farklılığın kabak aşılı olmasından değil, hasat döneminin tam olarak beklenmemesinden kaynaklandığını vurguluyor. Karpuz ekiminde bu yıl yüzde 20 civarında azalma olduğu belirtildi. Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, bu yılki karpuz üretiminin çok büyük bir kısmının yine kabak aşılı fidelerle yapıldığını söyledi. Girmen, "Kabak aşılı karpuzlar tatsız tuzsuz ürünler değil, zamanında ve döneminde toplanması kaydıyla çok daha farklı lezzetlere ulaşabilen bir ürün. Zamanında ve döneminde hasat edilen karpuzların birçoğunun gerçek karpuzdan ayırt edilebilmesi mümkün değil" diye konuştu.

HER YIL ÜRÜN VAR

Artık kabak aşılı karpuz üretilmemesinin bu şartlarda söz konusu olamayacağını ifade eden Girmen, "Üretici normal çekirdek üretimi yaptığında dekara 6-7 ton alırken, kabak aşılıda bunun iki mislini alıyor. Dolayıyla kabak aşılı fideleri tercih ediyor. Bunun dışında başka avantajları da var. Orijinal karpuz çekirdeğiyle ekili arazide birkaç yıl geçmeden tekrar karpuz ekilemiyor ama kabak aşılı fideler her yıl aynı araziye ekilebiliyor" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Karpuz bu sene de kabak tadı verecek!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN