İftar için ne pişirelim?

Giriş Tarihi: 6.8.2013
GÜNÜN ÇORBASI

Ispanak çorbası

Malzemeler: 1
/2 kg ıspanak 4 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 büyük boy soğan 1/2 limon suyu 2 yumurta sarısı Tuz ve karabiber
Yapılışı: Rendelenmiş veya küp küp kesilmiş soğanları sıvı yağ ile tencerede kavurun. Yıkamış olduğunuz ve ince doğradığınız ıspanakları ilave edip kendi suyuyla kısık ateşte 10 dakika kavurun. Bu arada su ve tavuk suyunu başka bir tencerede ısıtın. Ispanak pişince robottan geçirerek püre haline getirip çorba suyuna ilave edin. İkinci yumurta sarısını bir kâsede iyice çırpın yarım limonun suyunu iyice karıştırıp ateşteki çorbaya ekleyin. Bu arada tencerede kaynamakta, olan çorbayı hızlı hızlı karıştırın. Tuz, karabiber ilave edip servis yapın.

GÜNÜN YEMEĞİ

Kaşarlı alabalık
Malzemeler:
1 adet alabalık 3 adet domates 500 gr patates püresi 250 gr süt 25 gr un 50 gr kaşar peynir rendesi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tereyağı
Yapılışı: Fırını önceden kızdırın. Pişmiş balıkların kılçık derilerini çıkarıp çatalla ezin. Tereyağını tencerede eritip unla kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Kaynatıp baharatını koyun. Peynir rendesinin büyük kısmını buna katın. Domatesleri doğrayın. Balıkla birlikte sosa katıp karıştırın. Derin fırın kabına dökün. Geri kalan kaşar rendesini üstüne serpip orta hararetli fırında 30 dakika pişirin.

GÜNÜN TATLISI

Sultan sarması
Malzemeler:
1 kilo süt 1,5 su bardağı tozşeker 5 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı hindistancevizi 2 poşet kremşanti 1 su bardağı süt
Yapılışı:Tencerede un, şeker kakaoyu karıştıralım. İçine azar azar 1 litre sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim. Tencerenin altını yakıp pişirelim. Muhallebimiz pişince altını kapatıp vanilya margarini ekleyelim. Soğuyunca mikserle 15 dakika çırpalım. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayalım. Üstüne muhallebiyi döküp soğumasını bekleyelim. İyice soğuyunca üstüne çırpılmış 1 su bardağı sütle çırpılmış kremşantiyi yayalım. Streçleyip 3 saat dolapta bekletelim. Dolaptan çıkarınca önce uzunlamasına 2 'ye bölelim. Sonra 2 parmak kalınlığında keselim rulo saralım. Dik bir şekilde pasta kağıtlarına yerleştirip dolaba kaldıralım.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN