Cumhurbaşkanı Gül Kilis yemeklerini sevdi

Giriş Tarihi: 29.12.2013
Yaklaşık iki hafta önce Kilis'e gelen ve Grand Aykanat Plaza Düğün Salonu'nda onuruna verilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kilis yemeklerine hayran kalmıştı. Cumhurbaşkanı Gül bunun üzerine köşk diyetisyeni Doç. Dr. Fatih Uyar ile aşçıbaşı Savaş Konuk'u Kilis'e göndererek tattığı yemek ve tatlıların tarifini aldırdı. Diyetisyen Doç. Dr. Uyar ve aşçıbası Konuk, 3 gün boyunca Kilis'te kaldı. Doç. Dr. Uyar ve Konuk, ekşili Kilis kebabı ve Kilis pide ekmeğinin tarifini Grand Aykanat Plaza Kale Restoran aşçılarından, Kilis katmeri ile kaymaklı künefenin (cennet çamuru) tarifini Uğur Bekan ve Atilla Bekan kardeşlerden, Kilis'in ünlü baklavası ile közde künefenin tarifini baklavacı Yılmaz Ayoğlu'ndan, oruk ve Kilis tavanın tarifini de Yaren Tarihi Taş Mekanlar Müdürü M. Ali Sinanoglu'ndan aldı. Doç. Dr. Uyar ve Konuk daha sonra, tarifini uygulamalı olarak öğrendikleri yemekleri Çankaya Köşkü'nde yapmak üzere Ankara'ya döndü.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Cumhurbaşkanı Gül Kilis yemeklerini sevdi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN