Kahramanmaraşlı dövme bıçak ustası Mehmet Çokparlamış, vatandaşların kurban keserken yerli dövme bıçak kullanmalarını önedi. Yerli dövme bıçakların kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesini sağladığını vurgulayan Çokparlamış, "Yerli dövme bıçaklar ithal bıçaklardan hem daha dayanıklı hem de uzun ömürlü oluyor" dedi.
DAHA SAĞLAM
Kurban bayramına sayılı günlere kala Tarihi Kapalı Çarşı'daki bıçak ustaları, vatandaşların bıçaklarını keskinleştirmek için yoğun mesai harcıyor. Vatandaşlardan kurban kesimi için aldığı bıçaklara dikkat etmesini isteyen Çokparlamış, "Fiyat bakımından vatandaşlarımızı ithal bıçağa seçiyor, ithal bıçak kesmez. Sağlam olan yerli dövme bıçaktır" diye konuştu.