Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz bölgesinde yer almasına karşın bölgesel iklim farklılıkları görülen Kahramanmaraş'ta, bu zenginliği fırsata dönüştürmek için saha araştırmaları yapıyor ve yeni ürünler deniyor. Akdeniz ikliminin etkili olduğu Kahramanmaraş'ta, daha çok Karadeniz bölgesinde üretilen fındığın ardından kivi de yetiştirildi.
7 TON REKOLTE BEKLİYOR
Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Çokran ve Kalekaya mahallelerinde yaşayan halkın geçim kaynağı haline gelen fındık üretiminin ardından, ilçenin Karadeniz iklim özelikleri görülen Suluyayla Mahallesi'nde yapılan kivi üretimi de başarıyla sonuçlandı. Bahçesine 2013'te 250 kivi fidanı diken Adem Demirel, geçen yıl 4 ton olan rekoltenin bu yıl 7 tona ulaşmasını bekliyor.
YENİ HEDEFİ ÇAY ÜRETMEK
Vatandaşların 'Burada olmaz, yapma' demesine rağmen giriştiği kivi üretiminde başarılı olan Demirel, çevresindeki çiftçilere de örnek oluyor. Demirel, kivinin ardından çay üretimine de başlamayı hedefliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise Kahramanmaraş'ın 'mikroklima' özelliği gösteren bölgeleri bulunduğunu belirterek, birçok ürünün yetiştirilebildiğini dile getirdi.