Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çölyak hastaları için kurulan 'Glütensiz Bir Başka Kafe'de bayram telaşı yaşanıyor. Buğday, arpa, yulaf ve çavdar gibi tahıllarda bulunan glütene hassasiyetleri nedeniyle her lezzeti tadamayan çölyak hastalar için bayram dolayısıyla kurabiyeden poğaçaya kadar onlarca çeşit hazırlanıyor.
İHTİYACA YÖNELİK ÜRETİM
Glütensiz Bir Başka Kafe'nin şefi Duran Özkan, bayram dolayısıyla yoğunluklarının arttığını söyledi. Kafenin yaklaşık 3 ay önce hizmete girdiğini anımsatan Özkan, "Çölyak hastalarının genellikle ekmek ihtiyacına yönelik üretim yapıyorduk. Bayram dolayısıyla yöresel lezzetleri de yapmaya başladık" dedi.
ÇEŞİTLER ARTTI
Özkan, çölyak hastaları için pasta çeşitlerini artırdıklarına dikkati çekerek, "Bayramda farklı lezzetlere yoğunlaştık. Hastalarımız daha fazla ilgi istiyor, farklı ürünler tatmak istiyor. Bu nedenle daha fazla pasta yapmaya başladık, çeşitleri artırdık. Çoğunlukla çikolata tüketemedikleri için bu ürünleri artırdık. Kafe yoğun ilgi görüyor. Çölyaklılar çifte bayram yaşıyorlar" dedi.