ADANA'NIN Seyhan ilçesindeki tarihi Büyüksaat çevresinde 100 yılı aşan süredir devam eden ciğer kebabı geleneği, tablacıların taze salata ve etleri hazırladığı 'zırh' sesleriyle lezzet severleri kendisine çekmeye devam ediyor. Alışılmış kahvaltı ürünleri yerine çeşit çeşit salatalar, mezeler ve ciğer kebabıyla günü karşılamak isteyen çok sayıda Adanalı, günün ilk ışıklarını kebap mangalları başında tüten dumanlarla karşılıyor. Ali Bozcak (70), yaklaşık 50 yıldır neredeyse her pazar saat 05.00 civarında tarihi Büyüksaat çevresindeki eski Kuşpazarı'nda güne ciğer yiyerek başladığını belirterek, "İnsanlar buraya akın ediyor çünkü burada tüm malzemeler göz önünde, temiz ve leziz. Adana'nın kültüründe uzun yıllardır bu var. Her hafta sonu buraya gelir, kahvaltımı yapar ve istirahate çekilirim. Sanki mecburmuşum gibi her hafta geliyorum" dedi.