Yakın
Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu Ramazan Ayı sonrası ve bayramında dikkat edilmesi gereken beslenme düzeni hakkında bilgi verdi. Arslansoyu , Ramazan Ayında günlük öğün sayısının azalması ile birlikte beslenme düzeninde de değişikliklerin meydana geldiğini, bu yüzden ramazan ayı sonrası öğün sayısının artması ile yemek miktarının da arttığını, dolayısıyla kişilerin sağlık sorunu yaşayabileceğini belirtirken, bayramda da aşırıya kaçmadan beslenilmesi gerektiğini belirtti. Kişilerin bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlaması gerektiğini söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, bayram ziyaretlerinde geleneksel tatlılar ikram edileceğinden kahvaltıda reçel, bal, şeker ve bunun gibi besinlerin tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu sözlerine şöyle devam etti: "Bayram sabahı kahvaltıda yarım yağlı süt, tam tahıllı ekmek, yarım yağlı peynir, yağsız yumurta ve bol mevsim sebzesi ile güne taze bir başlangıç yapın" dedi.