SON DAKİKA... Balıkesir Sındırgı depreminde yıkılmıştı: Binanın sahibi ve müteahhidi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 3 katlı bir binanın depremde yıkılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını ve uzman bilirkişi heyetinin inceleme yaptığını açıkladı. Ayrıca, binanın inşaatını yapan müteahhit ve bina sahibinin “Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma” suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.

SON DAKİKA... Balıkesir Sındırgı depreminde yıkılmıştı: Binanın sahibi ve müteahhidi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremde 3 katlı bir binanın yıkılması sonucu 1 vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

UZMAN BİLİRKİŞİ HEYETİ GÖREVLENDİRİLDİ

Yıkılan binada inceleme yapmak üzere inşaat mühendisi, mimar ve jeofizik mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti görevlendirildi. Binadan karot örnekleri alındı.

MÜTEAHHİT VE BİNA SAHİBİ GÖZALTINDA

Bilirkişi heyetinin ön raporundaki tespitler doğrultusunda, binanın inşaatını yapan müteahhit ve bina sahibi "Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma" suçlamasıyla gözaltına alındı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle yürütüldüğü belirtilirken, depremde hayatını kaybeden vatandaş için Allah'tan rahmet, yaralılar için acil şifa dileğinde bulunuldu.