İnstagram Hesap Dondurma

İnstagram dondurma, platformu kullanmaya ara vermek isteyen sosyal medya kullanıcılarına sunulan bir imkandır. Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen ve "İnstagram nasıl dondurulur?" sorusuna yanıt arayan kullanıcılar doğru adresteler! İnstagram hesap dondurma işlemi için doğru adımları uygulayarak sonuca ulaşabilir, kalıcı veya geçici olarak hesabınızı dondurabilirsiniz. Aşağıda yer alan bağlantı aracılığıyla 2022 İnstagram dondurma linki üzerinden hesap dondurma ekranına ulaşabilirsiniz.

İnstagram hesap dondurma ve hesap silme işlemleri için aşağıda yer alan linklere tıklayabilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak dondurmanın yanı sıra İnstagram hesap silme inki üzerinden hesabınızı kalıcı olarak da silebilirsiniz.

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

Bilgisayarınızın ya da telefon ya da tablet akıllı cihazınızın tarayıcısı üzerinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile instagram hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza giriş yapmak için Facebook ile giriş yap seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Açılan sayfadan profil düzenle seçeneğine tıklayın.

Profil düzenleme sayfasının en alt kısmında bulunan hesabı geçici olarak kapat seçeneğine tıklayın. Bu aşamada Instagram tarafından size hesabınızı neden kapattığınıza ilişkin bir soru yöneltilecek. Bu soruyu instagram hesabınızı neden dondurduğunuzu açık bir şekilde ifade eden seçeneğe tıklayarak yanıtlayın. Ardından Instagram hesap şifrenizi yeniden girdiğinizde hesap dondurma işlemi tamamlanmış olacak.

Instagram dondurma işlemini buraya tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Instagram hesap silme linkine tıklayarak işlem sayfasına gidin. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Ayarlar bölümünden hesabı silme nedeninizi belirtin.

Bu aşamada kullanıcı şifrenizi girmeniz gerekecek, giriş yaparken kullandığınız şifreyi ilgili alana girin. Sayfanın en altında yer alan İnstagram hesabımı kalıcı olarak sil butonuna tıklayın. Bu işlemin ardından hesabınızı silme talebiniz işleme alınacak ve profiliniz yok olacak.

Ancak Instagram hesabınızı bir süre daha bulutta muhafaza edecek. 28 gün içinde hesabınıza yeniden giriş yapmanız halinde hesabınız tekrar aktif olacak. Bu süre içinde hesaba giriş yapmazsanız kalıcı olarak silme işlemi gerçekleşmiş olacak.

Instagram hesap silme ile ilgili buraya tıklayarak yardım alabilirsiniz.

Instagram Dondurma Sonrası Takipçiler Silinir Mi?

Instagram hesabınızı dondurduktan sonra tekrar aktif hale getirdiğinizde hesabınızı aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Instagram dondurma linki ile yapılan işlem ile dondurduğunuz hesabınızı kullanmaya başlamak için tekrar giriş yapmanız yeterli olacaktır. Bazı durumlarda dondurma işlemi sonrasında bazı fotoğrafların kaybolduğu olabiliyor. Fakat bu geçici bir problemdir. Bir süre sonra hesabınızı dondurmadan önceki tüm fotoğraflar ve takipçiler kendiliğinden geri gelecektir.

Instagram Dondurma Linki Türkçe Uygulamada Var Mı?

Instagram dondurma işlemi mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilemiyor. Dondurma işlemini gerçekleştirmek için ya bilgisayarınızın web tarayacısından ya da mobil cihazınızda yer alan Chrome, Safari gibi tarayıcılardan Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor.

Instagram Dondurma Linki 2022

İnstagram dondurma ve silme işlemi sosyal medya kullanıcıları tarafından sık sık araştırılmaktadır. Dönem dönem internet kullanımına ara vermek için hesabını askıya almak isteyenler, bu işlemin uygulamadan yapılamaması nedeniyle Instagram dondurma nasıl yapılır diye araştırıyor. Mobil uygulamada Instagram hesap dondurma linkine ulaşamayan kullanıcılar için hesabı geçici ve kalıcı dondurma ekranı burada!

Geçici İnstagram Hesabı Dondurma Nasıl Yapılır?

İnstagram hesabı dondurma işlemi için telefonlardaki mobil uygulamada bir link veya buton yer almıyor. Bu sebeple telefondan İnstagram dondurma işlemini gerçekleştirmek isteyenler, İnstagram geçici dondurma linki için araştırma yapıyor. Yukarıda yer alan butonlar aracılığıyla geçici veya kalıcı İnstagram hesap silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Takip etmeniz gereken adımlar şu şekilde;

➜ Yukarıdaki linke tıklayarak hesabınıza giriş yapın ve sağ üstte yer alan "Profili Düzenle" linkine tıklayın.

➜ Ardından "Hesabımı geçici olarak kapat" seçeneğine tıklayıp devam edin.

➜ Bu aşamada "Hesabını neden kapatıyorsun?" sorusuyla karşılaşacaksınız. Açılan yeni ekranda hesabınızı kapatma nedenini seçerek devam edin.

➜ Son olarak "Hesabı geçici olarak kapat" butonuna tıkladığınızda İnstagram hesap dondurma işleminiz gerçekleşmiş olacak.

Dondurulan İnstagram Hesabı Nasıl Açılır?

Dondurulan Instagram hesabını geri almanız mümkün. Ancak bunun için bir işlem yapmanız gerekmiyor. Dondurduğunuz hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda hesabınız yeniden aktifleşecek. Ancak siz giriş yapmadığınız takdirde, geçici olarak dondurduğunuz hesabınız bir sonraki girişinize kadar kapalı kalacak.

Instagram Dondurma Süresi Ne Kadar?

Dondurduğunuz hesabınıza işlemden sonraki 24 saat içinde giriş yapmaya çalışırsanız hata almanız mümkündür. Bu durumla karşılaştığınızda panik yapmamalısınız. Geçici Instagram dondurma süresi minimum 24 saat olduğundan, işlemden en az 24 saat sonra hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. 24 saat geçmesine rağmen yine hata alıyorsanız işlemden 48 saat sonra tekrar denemelisiniz.

***Ayrıca; dondurduktan sonra aktif hale getirdiğiniz hesabınızı yeniden dondurmak için de 7 gün beklemeniz gerekmektedir.***

Kalıcı İnstagram Silme Nasıl Yapılır?

Uygulamayı kullanmayı tamamen bırakmak isteyenler için kalıcı hesap silme işlemi de mümkün. Bunun için yukarıdaki kalıcı İnstagram hesabı silme linkine tıklamanız gerekiyor. Ardından uygulamanız gereken adımlar şu şekilde;

➜ Açılan ekranda hesabınıza giriş yapın.

"Hesabını neden silmek istiyorsun?" sorusunu yanıtlayın ve ilgili kısma yeniden şifrenizi girin.

➜ Şifrenizi girdikten sonra "Sil" butonuna tıklayın.

➜ Bu aşamaları tamamladığınızda İnstagram hesap silme talebiniz işleme alınacak ve 28 gün içinde tekrar giriş yapmazsanız hesabınız tamamen kapanacak.

Platformun kullanıcılarına hesabı kalıcı olarak silmek için 28 günlük bir cayma süresi tanıdığını ve bu süre zarfında giriş yapmanız halinde işlemin gerçekleşmeyeceğini unutmamalısınız.

➜ Eğer bu süre içinde hesaba giriş yapmazsanız hesabınız tamamen kapanacak, kullanıcı adınız ve gönderileriniz bir daha görünmemek üzere yok olacak.