Menopoz döneminde kadınların meme kanseri riski artıyor. Keten tohumu, yaban mersini gibi doğal bitkiler koruma kalkanı oluşturuyor. Kadınlarda en sık görülen meme kanserine yakalanma riski menopoz döneminde daha da artar. Bu nedenle ilerleyen yaşlarda da beslenme şeklinize özellikle önem vermeli ve kanser riskini arttıran besinleri hayatınızdan çıkarmalısınız.
Meme kanseri riskini arttıran besinler: Beyaz un, beyaz şeker ve tuz içeriği yüksek gıdalar, hamur işleri, kızartmalar, aşırı çikolata, mevsim dışı sebze-meyve yemek, salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş gıdalar da kadınlarda kanser riskini arttırır.
Meme kanserinden koruyan besinler:
KETEN TOHUMU:
Günde 10 gr keten tohumu meme kanserine karşı koruyucu etki göstermektedir.
ÇAY:
Çayın etkilerini daha da olumlu hale getirmek için yemeklerden en az yarım saat sonra limonla tüketin.
ALABALIK, TON BALIĞI, SOMON VE USKUMRU:
Bu balıklardaki Omega-3 asitleri kanserden korur.
YABAN MERSİNİ, BÖĞÜRTLEN, AHUDUDU VE ÇİLEK:
Bu meyveler meme kanserinin yanı sıra cilt, mesane, akciğer, boğaz kanserinden de koruyor.
D vitamini içeren yiyecekler:
Süt ve süt ürünleri menopoz döneminde hem meme kanseri riskini azaltır hem de ihtiyacınız olan kalsiyumu size verir.
Zerdeçal:
İçeriğindeki kürkümin, meme kanserini önler.
Kefir:
Tümör oluşumunu engellemekte ya da var olanın ilerlemesini azaltmaktadır.
Zeytinyağı:
İçeriğindeki oleik asit, meme kanserine karşı koruyucu özellikler taşımaktadır.
ÜZÜM KABUĞU VE ÇEKİRDEĞİ:
Kabuğundaki resveratro ve çekirdeğindeki polifenoller, antioksidan açısından çok zengindir.
MEME KANSERİNE KARŞI YEŞİL İÇECEK
1 adet salatalık,
3 adet kereviz sapı,
2 adet orta boy brokoli, yarım kase kefirli yoğurdu blenderda karıştırıp hemen için.
Kaynak: Takvim