1 su bardağı vişne şurubu
2 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
5 adet elma Yapılışı:
Vişne şurubunu ve şekeri kaynamaya bırakıyoruz.
20 dakika kadar orta dereceli ateşte kaynattığımız şurup hafif ılıyınca çöp şiş veya dondurma çubuğu batırdığımız elmaları şuruba batırıp kırmızı hale getiriyoruz. Üzerinde oluşan tabaka donduğu zaman tekrar batırıp çıkarıyoruz. Böylece kalıcı bir renk elde etmiş oluyoruz.
Bir saat oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Vişne şurubu, vişne ile şekerin kaynatılıp ezilmesinden oluşuyor. İsterseniz içine bir miktar kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz.