Chef's Table Mutfak Akademisi'nde geçtiğimiz günlerde Kenton'un evsahipliğinde Anneler Günü'ne özel bir pasta atölyesi düzenlendi. Katılımcılar, şef Tijen Aktay ile birlikte anneleri için pastalar hazırladı. Şef Tijen Aktay'ın pasta yapmanın püf noktalarını anlattığı atölyede; şeker hamurları, grazüller, çikolata harfleri ve meyve küpleriyle ortaya lezzetli pastalar çıktı. Etkinlikte konuşan Kenton Pazarlama Müdürü Esin Setol, "Mutfak, kadınların yaratıcılığını konuşturduğu yerdir. Hanımların hayal gücüne inanıyoruz" dedi.
Şef Tijen Aktay'dan pasta yapımının püf noktaları:
Pandispanyayı hazırlarken oda ısısında yumurta kullanın ve en az 4 dakika mikserle çırpın.
Pandispanyanın parçalanmadan kesilebilmesi için bir gün önceden pişirerek dinlendirin.
Pasta kremasını lezzetlendirmek için sütün yanı sıra labne peyniri ya da meyve püresi ekleyebilirsiniz.