Hala sevgililer gününde ne yapacağınıza karar vermediyseniz sevgiliniz için şık ve romantik bir sofra hazırlamayı deneyin.
Soya Soslu Karides
Malzemeler:
4 adet jumbo karides
2 diş sarımsak
5 yemek kaşığı soya sosu
Soya Soslu Karides
Yapılışı
Sarımsakları havanda dövün.
- Sarımsakları soya sosuyla birlikte karıştırın.
- Sosun içine karidesleri ekleyin ve karıştırın.
- Karidesleri sos içinde 1 saat kadar bekleterek marine edin.
- Marine edilmiş karideslerin her iki tarafını 10'ar dakika pişirin. Yüzeylerinin kızarması yeterli olacaktır. İsteğe göre taze semiz otu veya taze soya filiziyle servis edebilirsiniz.
T-Bone Steak
Malzemeler
1 t-bone steak
Deniz tuzu
Karabiberbiber
1 tatlı kaşığı köri
Bir tutam esmer şeker
T-bone Steak
Yapılışı
Etinizi önce köri ve deniz tuzuyla soslayın daha sonra, etin suyunun dışarı salmasını ve sertleşmesini önlemek için bir tutam esmer şekerle eti kaplayın. 5 dk. önlü arkalı pişirin. Tuz ve isteğe göre karabiber ilave edip istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirip yeşillikler ve chery domateslerle süsleyip arzunuza göre hardal veya barbekü sosla da servis edebilirsiniz.
Limonlu Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağız
3 su bardağı sıcak su
1 paket tavuk veya et bulyon
1 adet rendelenmiş havuç
1 limon
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci ılık su ile iyice yıkayıp süzgeçte kurumaya alın. Yağ biraz kızdığında rendelenmiş havucu ilave edip kavurun. Daha sonra yıkanmış ve suzulmuş pirinci ekleyin pirinç ve havuçları 9 dakika kavurun. Tavuk veya et bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritin. Hazırladığınız suyu ilave edin. Pilava 1 limonunun rendelenmiş kabuğunu ilave edin. Kapağını kapatın.
Karamelize Ananas
Malzemeler
1 adet ananas
1 su bardağı şeker
30 g sıvı yağ
Hazırlanışı
Ananasları dilimleyin. Üzerlerini şekerle kaplayın. Sıvı yağ dökün. Şekerlediğiniz ananasların her iki tarafını da kızartın. İsteğinize göre dondurmayla servis edebilirsiniz.