Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesi'nde oturan 33 yaşındaki Ayfer Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilere sunuyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında yağışların etkisiyle Uluabat Gölü sularının evlerin önüne kadar gelmesi sonucu oluşan görüntü dolayısıyla "Küçük Venedik" olarak nitelendirilen Gölyazı, Bursa'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında geliyor. Gölyazı'daki bir balık lokantasında 10 yıl önce işe başlayan Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilerin damak zevkine sunuyor. Ayfer Yılmazoğlu, işe başladığı ilk zamanlar pişirdiği balıkları mahalledeki balıkçılardan aldığını söyledi.
'YILMADIM VE BAŞARDIM'
Bir süre sonra kendisinin de balık avlamaya başladığını anlatan Yılmazoğlu, lokantada müşterilere sundukları turna, yayın ve sazan balıklarını yakalayamadığı zaman, diğer balıkçılardan temin ettiklerini anlattı. Yılmazoğlu, "İlk zamanlar zorluklar yaşadım çünkü balık avlamak, kayıkla açılmak, göl üzerinde manevralar, erkek gücü gerektiriyor. Ben de yılmadım ve sonunda başardım" dedi.
'BALIĞIN TÜM AŞAMALARINDA BEN VARIM'
Bazen gölden verimli ayrıldığını çoğu zaman da istediği kadar balık avlayamadığını dile getiren Yılmazoğlu, şöyle konuştu: "Yetişemediğim durumlarda ise mahalledeki diğer balıkçılardan balık almaya devam ediyoruz. İşimi severek yapıyorum. Balık müşteriye sunulana kadar her aşaması benim elimden geçiyor. Gölden avlanan balıkları temizliyorum, pişiriyorum ve müşterilerimize sunuyorum. Balığın tüm aşamalarında ben varım."