otohaber_logo
MULTIMEDYA
BMW 2 Serisi Gran Coupe
BMW 2 Serisi Gran Coupe
1 / 6

BMW 2 Serisi Gran Coupe

BMW 2 Serisi Gran Coupe

İlk önce 6 Serisi Gran Coupe ile dört kapılı coupe türüne giriş yapan BMW, orta sınıfta 4 Serisi Gran Coupe'yi sunmuş, son olarak da 8 Serisi'ni bu karoser tipiyle tanıtmıştı. BMW, artık kompakt sınıfta da 2 Gran Coupe ismiyle dört kapılı bir coupe sunuyor. Biz de bu yeniliği bize özel bir görüşmede, yerinde inceledik.

Yaşam stiliyle farklı olduklarını göstermek isteyen tüketicilere özel alternatifler sunmaya devam eden BMW, 2 Serisi Gran Coupe'yi, yeni 1 Serisi'nin ortaya çıkması ardından gösterdi. Daha genç bir kitleyi hedefleyen BMW, bunu 2 Serisi Gran Coupe ile kompakt sınıfa indirgiyor.

2 / 6

BMW 2 Serisi Gran Coupe

BMW 2 Serisi Gran Coupe

Dünya'da ilk kez katalog çekimleri sırasında sınırlı sayıda gazeteciyle buluşturulan 2 Serisi Gran Coupe ile buluşan tek Türk otomobil dergisi de otohaber oldu. Otomobilin çekiminin yapıldığı stüdyoya gittiğimizde öncelikle ürün sorumlusuyla masa başında otomobilin üretim felsefesini öğrenip, ardından araç başında detaylı şekilde, "otomobile dokunarak" incelikleri gözlemledik. Fotoğraf çekimlerinde M235i xDrive Gran Coupe ve 220d Gran Coupe bulunuyordu.

Yeni BMW 1 Serisi platformunu kullanan 2 Serisi Gran Coupe çok daha dinamik görünüyor. Öncelikle, tıpkı 1 Serisi'nde olduğu gibi tek parça olan ön ızgaranın daha geniş ve ince tasarlandığı fark ediliyor. Bu da otomobile 8 Serisi'nde olduğu gibi daha dinamik bir yüz kazandırmış. Donanıma göre bu panjur arkasında aktif ızgara da geliyor. Krom ya da mat renkli olarak da donanıma göre ön panjur ve cam çıtalarının renkleri değişiklik gösteriyor. LED teknolojisi sayesinde artık daha ince far ve stoplar kullanabildiğini belirten BMW ürün sorumlusu, 1 Serisi'ne göre daha ince far ve stop tasarımına yer verildiğini belirtti.

3 / 6

BMW 2 Serisi Gran Coupe

BMW 2 Serisi Gran Coupe

Otomobilin profiline baktığımızda, eğimli C sütunları ve yüksek omuz çizgisiyle coupe silueti oluşturulduğunu görüyoruz. Dört kapılı coupe formunu kapılar açıldığında fark edilen çerçevesiz camlar da tamamlıyor. Yandan bakıldığında 4526 mm'lik uzunluk gözler önüne seriliyor. 2670 mm dingil mesafesi yeni platform sayesinde dört yetişkinin rahat edebileceği yaşam alanı sunuyor. Arkada üç kişilik yaşam alanı sunulsa da iki yetişkinin daha rahat yolculuk edebileceğini söyleyebiliriz. Önce arka koltuklara oturup tasarım uğruna ergonomiden ödün verilip verilmediğine baktım. Eğimli sütunlar ve alçak tavan yapısına rağmen iniş ve binişler sorunsuz. Cam tavansız modelin arkadaki baş mesafesi uzun boylular için makul olduğunu söyleyebiliriz. Diz mesafesi de sorunsuz. Ön koltuklarda çok daha rahat bir yaşam alanı sunuluyor. Ön ve arkada, malzeme ve işçilik kalitesi başarılı seviyede. Eşya gözleri ve düğme yerleşiminde ergonomi gözetilmiş.

4 / 6

BMW 2 Serisi Gran Coupe

BMW 2 Serisi Gran Coupe

Otomobilin yükleme alanını da merak edip dışarıya çıkıyorum. Arkada ince stop tasarımını görüyoruz ve bu yapı oldukça şık. Bagaj kapağı arka camla birlikte açılmıyor. Bunun sebebi olarak kompakt boyutları koruyup arkadaki baş mesafesinden ödün vermemek olduğu belirtiliyor. 430 litrelik bagaj hacmi kompakt sınıf standartlarında çok iyi değil ve mevcut 3 Serisi Sedan'dan 50 litre daha küçük. Bu sınıftaki tek doğrudan rakibi olan Mercedes CLA'dan ise 30 litre küçük. 2 Serisi Gran Coupe'de elektrikli bagaj kapağı kullanılmamasında müşteri talepleri ön plana çıkmış. 2 Serisi Gran Coupe'nin diğer ölçülerine baktığımızda, genişliği 1800 mm, yüksekliği 1420 mm, ön ve arka iz mesafesinin 1565 mm olduğunu görüyoruz.

5 / 6

BMW 2 Serisi Gran Coupe

BMW 2 Serisi Gran Coupe

2 Serisi Gran Coupe, 1,5 litre 140 HP benzinli 218i versiyonu 6 ileri vitesli manuel ya da 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanla üretilirken diğer motor seçeneklerinde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunuyor. Bir diğer benzinli motor, 2,0 litre 306 HP ile M235i xDrive'da sunuluyor. 2,0 litre 190 HP'lik dizel motorlu versiyon 220d Gran Coupe ismiyle satılacak. 2 Serisi Gran Coupe, Amerika pazarına özel 2,0 litre 230 HP benzinli 228i xDrive versiyonunun da dahil olduğu motor seçenekleriyle Leipzig fabrikasında üretiliyor. Türkiye'ye 218i ve M235i xDrive seçenekleriyle 2020 yılı Nisan'da ithal edilmesi planlanıyor.

6 / 6

BMW 2 Serisi Gran Coupe

BMW 2 Serisi Gran Coupe

Sonuç olarak 2 Serisi Gran Coupe'nin hedeflediği genç kitleye ulaşması için elinde her şey mevcut. Dinamik bir tasarım, ergonomik ve geniş yaşam alanı, güçlü ve dinamik motor seçenekleri. İlk izlenimi bizim için etkileyiciydi. Sürüş organizasyonunda dinamizmiyle de inceleyene kadar 2 Serisi Gran Coupe'nin başarılı bir "ilk" model olduğunu söyleyebiliriz.

Koray Kodal - Münih/Almanya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.