otohaber_logo
MULTIMEDYA
Honda e tanıtıldı
Honda e tanıtıldı
1 / 3

Honda e tanıtıldı

Honda e tanıtıldı

Honda'nın 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda seri üretime hazır bir konsept olarak e Prototype adıyla tanıttığı minik elektrikli otomobili, Frankfurt Otomobil Fuarı arifesinde seri üretim haliyle karşımıza çıktı. İlk bakışta sevimli hatlarıyla sempati uyandıran Honda e'de ön ve arka aydınlatma elemanları simetrik tasarlanmış. Otomobilde yan aynalar yerine kameralar kullanılırken seri üretim versiyonu konseptle neredeyse yüzde 100 örtüşüyor.

2 / 3

Honda e tanıtıldı

Honda e tanıtıldı

Kameraların elde ettiği görüntüler kokpitin iki yanındaki 6 inçlik ekranlara yansıtılırken, 12,3 inçlik iki adet dokunmatik LCD ekran otomobilin kumanda merkezi olarak kullanılıyor. Markanın 2025 yılında Avrupa pazarında sattığı otomobillerin tamamının elektrikli veya elektrik destekli olması hedefindeki en büyük adımı oluşturan Honda e, 100 kW (136 HP) ve 113 kW (154 HP) olmak üzere iki farklı güçte sunulacak.

3 / 3

Honda e tanıtıldı

Honda e tanıtıldı

Hızlı şarj özelliğiyle yüzde 80 şarj için 30 dakikaya ihtiyaç duyan 35,5 kWh kapasiteli batarya 220 km'ye varan menzil anlamına geliyor. Arkadan itişli otomobilin 0-100 km/s hızlanması için öngörülen süre yaklaşık 8,0 saniye.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.