otohaber_logo
MULTIMEDYA
İşte yeni Renault Clio
İşte yeni Renault Clio
1 / 5

İşte yeni Renault Clio

İşte yeni Renault Clio

Renault'nun Türkiye'de ürettiği modellerden biri olan Clio'nun yeni neslinin üzerindeki örtü kalktı. Tasarımıyla tanıdık bir etki yaratan otomobil Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak? Cevabı haberimizde...

2 / 5

İşte yeni Renault Clio

İşte yeni Renault Clio

Küçük sınıfın en iddialı modellerinin başında gelen Renault Clio, yeni nesliyle tanıtıldı. Bursa'da da üretilen yeni Clio, tasarım anlamında çok önemli değişiklikler barındırmamaklar birlikte selefine göre daha modern ve olgun görünüyor. Bir üst sınıftaki Megane'ı hatırlatan ön bölümde C formlu LED gündüz farlarıyla Renault'nun güncel aile yüzüne uyum sağlanmış.

3 / 5

İşte yeni Renault Clio

İşte yeni Renault Clio

Hale satılan dördüncü nesilde olduğu gibi gizli arka kapı kollarına yer verilen yeni Clio'da selefinden farklı olarak C sütununda ek bir cam yok. Son dönemde neredeyse tüm otomobil sınıflarında karşımıza çıkan büyüme trendine karşı duran yeni Renault Clio'nun 4048 mm'lik uzunluğu bir önceki nesilden 14 mm kısa ve 1440 mm'lik yükseklik de yine selefinden 30 mm daha az. Boyutlardaki bu küçülmeye karşın otomobilin daha geniş bir yaşam alanı sunduğu iddia ediliyor.

4 / 5

İşte yeni Renault Clio

İşte yeni Renault Clio

391 litreye ulaşan bagaj hacmi sınıfının en iyileri arasında yer alırken çift bagaj zemini ve arka koltukların katlanmasıyla elde edilen düz yükleme alanı da karşımızda pratik bir küçük olacağının ipucu olarak kabul edilebilir. Bagaj kapağı, arka cam ve çift parça yatay stoplar yine güncel Clio'dan aktarılan tasarım detayları olarak dikkat çekiyor. Mevcut modelde sportif bir tasarım için sunulan GT-Line donanımının yerini R.S. Line alırken daha fazla lüks ve estetik isteyenlere ilk kez INITIALE PARIS versiyonu da sunulacak.

5 / 5

İşte yeni Renault Clio

İşte yeni Renault Clio

Motor seçenekleri henüz açıklanmamış olsa da yeni Clio'da 1,0 lt, 1,33 lt benzinli ve 1,5 lt dizel motorlara yer verilecek. Bununla birlikte otomobilde bir standart diğeri plug-in (şarj edilebilir) olmak üzere iki hibrit versiyon da sunulacak. Yılın ikinci yarısında, yaz döneminde satışa sunulması planlanan otomobilde bu kez station karoser tipi üretilmeyecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.