otohaber_logo
MULTIMEDYA
Yeni BMW 4 Serisi Coupe
Yeni BMW 4 Serisi Coupe
1 / 6

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe her zamankinden daha keskin çizgileri ve yeni tasarım diliyle dikkat çekiyor. Özellikle dik olarak yerleşitirilen iri BMW dikey Böbrek Izgara tasarımıyla çok konuşulucak.

İri panjurun yanında küçük görünen LED farlarlar standart olarak sunuluyor. Opsiyonel olarak BMW Laserlight farlar da tercih edilebiliyor. Otomobilin arkasında ise L şekilli ışık çubuklarına sahip karartılmış LED stoplar bulunuyor.

2 / 6

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe'nin ağırlık merkezinin yeni 3 Serisi Sedan'a göre 21 milimetre daha alçağa çekilmesi, arka aks mesafesnin 23 milimetre daha geniş olarak tasarlanması, hafifletilen gövde ve şasi yapısıyla 50:50 ağırlık dengesi sunuyor oluşu da yol tutuş konusunda çok daha fazla iddialı olmasını sağlıyor. Yeni 4 Serisi, 4768 mm uzunluğuyla selefine göre 128 mm daha uzun, 1852 mm genişliğiyle 27 mm daha geniş ve 2851 mm dingil mesafesyile de 41 mm daha uzun dingil mesafesine sahip.

3 / 6

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Otomobilin içerisinde yeni 3 Serisi'nin tasarımı gözleniyor. Sürücü odaklı kokpitte dijital 12.3 inçlik gösterge paneli ve 10.25 inç'lik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Opsiyonel olarak sunulan yeni nesil BMW Head-Up Display sistemi yüzde 70 daha geniş yansıtma yüzeyi sunarken, dijital gösterge kümesindeki çevrenin yenilikçi 3D görselleştirmesi, sürücüler için otomobilin ve çevresinin yanı sıra aktifleştirilmiş yardım sistemlerinin sunduğu işlevleri de daha rahat takip edilebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca, Yeni BMW 4 Serisi Coupe'de, önceki modele göre geliştirilen sürücü destek sistemlerine eklenen otomatik fren yapma özelliğine sahip ve direksiyonu da yönlendirebilen Şerit Terk Uyarısı da standart olarak sunulan özellikler arasında yer alıyor.

4 / 6

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Standart olarak sunulan Sürüş Asistanı, otomatik park özellikli Park Asistanı ve Geri Sürüş Asistanı sistemlerine ek olarak BMW Live Cockpit Professional, 16 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi, kablosuz şarj fonksiyonuna sahip Akıllı Telefon Bağlantı Sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini içeren Akıllı Telefon Arayüzü de öne çıkan donanımlar arasında olacak.

5 / 6

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Almanya'da üretilen BMW 4 Serisi Coupe, Ekim ayından itibaren Türkiye'de showroom'larda sergilenmeye başlanacak. Yollara çıkmasının ise Kasım ayını bulacağı söyleniyor. İlk etapta 420i adıyla, 1,6 litre 170 HP'lik arkadan itişli modelle satılacak.

Benzinli motorlar arasında 2,0 litre 184 HP turbo benzinli bulunuyor. Bir diğer 2,0 litrelik turbo benzinli motora sahip olan model de 258 HP'lik 430i Coupe. 3,0 litrelik 6 silindirli 374 HP M440i xDrive ise en güçlü seçenek. Bu motor ve dizel motorlarla 48V mild hybrid teknolojisi sunuluyor.

6 / 6

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Yeni BMW 4 Serisi Coupe

Dizel seçenekler 420d Coupe ile başlıyor. 2,0 litrelik dört silindirli turbo dizel motor 190 HP güç üretirken 48V Mild Hybrid sistem ise anlık 11 HP güç desteği sağlıyor. Bir diğer dizel seçenek olan 430d 286 HP gücünde. En güçlü dizel motorlu seçenek ise M440d xDrive, 340 HP gücünde.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.