otohaber_logo
Haberler
Volvo XC40 ortaya çıktı
Volvo’nun en küçük SUV’u XC40 sonunda ortaya çıktı. Yeni model tasarım olarak ağabeylerinin izinden gidiyor.
Volvo XC40 ortaya çıktı

Volvo'nun XC90 ile başlayan daha sonra yavaş yavaş diğer modellere entegre ettiği yeni tasarım anlayışının son üyesi XC40 ortaya çıktı. Bu tasarımın en önemli imzası olan, Thor'un çekici olarak adlandırılan LED farların kullanıldığı otomobilde belirgin hatlar da dikkat çekiyor. Özellikle kaput ve otomobilin yan tarafındaki çıkıntılar aracın kaslı görünmesini sağlıyor.

XC40'da jantlar, gövde ve tavan renklerinin tercihe göre değiştirilebileceğini belirtelim. Bu sayede otomobilde 17 farklı renk kombinasyonu tercih edilebiliyor.

Kapıyı açıp iç mekana geçtiğinizde ise Volvo'nun son modellerinde gördüğümüz tasarım karşılaşacaksınız. 12.3 inçlik TFT ekran, XC60 ve XC90 modellerinden tanıdık. 9.0 inçlik bilgi eğlence ekranı ise tam konsolun ortasında konumlandırılmış.

Volvo, yeni modelinin iç mekanında radikal şekilde ekstra eşya gözleri olduğunu belirtiyor. Kapı kollarında ve koltukların altındaki alanlar, küçük çantalar için ideal hacmi sunuyor. Ayrıca akıllı telefonlarında konulabileceği özel bir bölme de XC40'da kullanılıyor. Bu bölmede telefon, hem şarj ediliyor hem de Apple CarPlay ve Android Auto ile araca bağlanabiliyor.

Güvenlik deyince akla ilk gelen markalardan olan Volvo, XC40'da da Pro Pilot Assist, Şehir Güvenlik Sistemi, Yaya Koruma Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, 360 derece kamera ve diğer birçok güvenlik sistemine yer veriyor.

Avrupa'da XC40'ın kaputunun altında T3 156 HP, T4 190 HP ve T5 247 HP olmak üzere üç farklı benzinli motor sunacak. Dizel cephesinde ise D3 150 HP ve D4 190 HP olmak üzere iki farklı dizel olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.