otohaber_logo
Haberler
Bakan Ağbal'dan hurda araç açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal, gündemde olan hurda araç teşviki ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Ağbal'dan hurda araç açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hurda araç teşviki için "Yasa çıkar çıkmaz bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararını da çıkaracağız" dedi.

Ağbal, bir gazetecinin, "Otomotivde hurda teşviğinin çok cezbedici olmadığı söyleniyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir güncelleme gelir mi?" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi: "Piyasa heyecanla hurda teşvik düzenlemesini bekliyor. Heyecanlandırmadığı veya beklentilere uygun olmadığını kim söylüyormuş? O sizin söylediğiniz bir şey. Şu anda piyasa oyuncuları, piyasadaki herkes hurda teşviğine ilişkin düzenlemenin bir an önce hayata geçmesini bekliyor. İnşallah haftaya salı günü Genel Kurul'da torba yasanın görüşmelerine başlıyoruz. Yasa çıkar çıkmaz bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararını da çıkaracağız. Biliyorsunuz burada 2019 sonuna kadar hurda teşviği kapsamında vatandaşlarımız ister eski otomobilleri olsun ister eski ticari araçları olsun bunları tamamen trafikten çekmek suretiyle imha merkezlerine teslim etmek veya ihraç etmek suretiyle yeni araçlarını alabilecekler."

Ağbal, düzenlemenin 2018 ve 2019'da otomotiv piyasasında bir hareketlenme meydana getireceğini, piyasa açısından ciddi anlamda olumlu bir düzenleme olacağını söyledi. Ağbal, "Her zaman söylüyorum otomotiv sektörünün, özellikle yerli otomotiv sektörünün kapasitesinin daha da artırılması, piyasanın büyümesi konusunda sektörle sürekli istişareler yapıyoruz. Bir taraftan onların maliyetlerini azaltırken diğer taraftan da piyasanın büyümesine katkı verecek düzenlemeler yapıyoruz. Herkes bana, 'Bu yasa ne zaman çıkacak, biz bunu bekliyoruz' diye soruyor. 10 bin lira ÖTV teşviği, vatandaş bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyor" dedi.

Kaynak: DHA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.