otohaber_logo
Haberler
Yeni Peugeot 508 Cenevre'de boy gösterdi
Fransız markanın D segmenti temsilcisi 508, yeni nesliyle Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilendi.
Yeni Peugeot 508 Cenevre'de boy gösterdi

Peugeot'nun amiral gemisi 508, yeni nesline kavuştu. Son dönemde SUV/Crossover modelleriyle ön plana çıkan Fransız marka, ailenin D segmenti sedanını da yepyeni haliyle tanıttı. Kapılarını bugün açılan ve dünyanın en önemli otomobil fuarı olarak gösterilen Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen otomobil, fastback gövde stiliyle dikkat çekiyor.

Selefine göre 800, mm daha kısa ve alçak olan otomobilin dingil mesafesi de 2750 mm'ye düşürülmüş. Buna rağmen aracın bagaj hacmi 473 litreden 485 litreye çıkartılmış.

Selefine göre 800, mm daha kısa ve alçak olan otomobilin dingil mesafesi de 2750 mm'ye düşürülmüş. Buna rağmen aracın bagaj hacmi 473 litreden 485 litreye çıkartılmış.

Yeni tasarımıyla daha dinamik ve sportif görünen otomobil LED güdüz farları yine LED farlar kullanılıyor. Peugeot Instinct konseptinden esinlenen otomobil, ince ve keskin bir tasarıma sahip. Peugeot yetkilileri bu tasarımın 504 ve 504 Coupe modellerine bir gönderme olduğunu dile getiriyor.

Aracın arka tasarımında ise 3D efektti verilen LED stop lambaları kullanılıyor.

Peugeot, yeni 508'in iç mekanında ise en güncel i-Cockpit tasarım konseptini kullanıyor. Kabindeki en dikkat çekici detaylar olarak 10 inç boyutundaki multimedya ekranı ve 12,3 inç büyüklüğündeki yüksek çözünürlüklü gösterge panelini gösterebiliriz.

Yeni nesilde güvenlik de bir kenara atılmamış. Segmentinde bir ilk olan Gece Görüş Sistemi, gece sürüşlerinde de 140 km/s hıza kadar yayaları ve bisikletlileri algılayarak aktif güvenlik sistemlerini devreye sokabiliyor. Peugeot 508'de Otomatik Acil Durum Fren Sistemi ve Çarpışma Uyarı Sistemi, Aktif Şeritten Çıkma Uyarı Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Otomatik Far Kontrolü, Hız Sınırı Tanımlaması ve Önerisi, Gelişmiş Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, EAT8 otomatik şanzıman ile dur-kalk desteği de sunan Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi özellikler de sunuluyor.

ECO, Sport, Comfort ve Normal olmak üzere 4 sürüş modu sunulan otomobilde PureTech ve Blue HDi motorlar kullanılıyor. Dizel cephesinde 1.5 lt'lik BlueHDi ve 2.0 lt'lik BlueHDi motorlardan geliştirilen; BlueHDi 130 S&S 6 ileri manuel, BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 ve BlueHDi 180 S&S EAT8 olmak üzere dört farklı alternatif bulunuyor. PureTech 180 S&S EAT8 ve PureTech 225 S&S EAT8 olmak üzere iki yeni benzinli motor sunuluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.