otohaber_logo
Haberler
Otomotivde zorunlu mola
Çin’in Vuhan şehrinde Aralık 2019’da ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınında 10.000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Avrupa’da başta İtalya olmak üzere Fransa ve Almanya’da uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla bi
Otomotivde zorunlu mola

FORD OTOSAN

Ocak ayı sonunda Ford Otosan, çalışanlarına koronavirüsü hakkında bilgi verdi bilinçlendirme kampanyası başlattı. Ardından Ford Otosan'ın Eskişehir fabrikasında üretime 21 Mart Cumartesi'nden itibaren 2 hafta ara verildi. Gölcük fabrikasında Custom üretim hattında 19 Mart'ta, Transit üretim hattında 21 Mart'ta üretime ara verildi. Yeniköy fabrikasında da üretim 21 Mart Cumartesi günü tatile girdi.

HONDA

Honda Türkiye fabrikası üretime 23 Mart'ta ara verdi ve üretimin 6 Nisan 2020 tarihinde yeniden başlaması planlanıyor. Ancak fabrikanın üretime başlama tarihinin o zamanki duruma göre değişebileceği belirtiliyor.

MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda 23 Mart - 5 Nisan ve Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 28 Mart - 10 Nisan 2020 tarihleri arasında 2 haftalığına üretime ara verme kararı aldı.

TOFAŞ

Tofaş, üretim hatlarında Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyelerine uyarak 1,5 metre sosyal mesafe kuralını uygulamaya başlayıp üretim hızını düşürdü. İmkanı olan çalışanlarına evden çalışma imkânı sunan Tofaş, üst düzey hijyen uygulaması yapıyor ve tüm çalışma alanlarını sürekli dezenfekte ediyor. Ziyaretçi kabul etmeyen Tofaş, toplantıları uzaktan iletişim yoluyla gerçekleştiriyor.

TOYOTA

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya'da bulunan fabrikasında 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında 2 hafta süreyle üretimi durdurma kararı aldı. Ayrıca Toyota showroom ve servisle kabul alanlarına aynı anda en fazla 2 müşteri kabul edilecek ve müşteriler arasında en az 1 metrelik mesafenin korunmasına dikkat edilecek. Tüm araçlar periyodik olarak dezenfekte edilecek ve çalışanlar ile müşteriler arasında en az 1 metrelik mesafe korunacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.