otohaber_logo
Haberler
Makyajlı Opel Astra’da yeni farlar
Opel’in IntelliLux LED Matrix farları makyajlanan Astra’da sunulmaya başlandı. Bu farların özelliği ile karşıdan gelen sürücünün gözünü rahatsız etmeden, sürücüsüne uzun aydınlatma menzili sağlıyor. Farklı yol koşullarına göre otomatik olarak uyum sağlaya
Makyajlı Opel Astra’da yeni farlar

Opel Astra'nın farlarında bulunan 16 adet LED hücre o anki sürüş ortamına otomatik olarak uyum sağlayarak karşıdan gelen otomobille önde giden otomobili aydınlatma alanının dışında bırakabiliyor. Şehir dışında karanlık bir yolda seyir halindeyken, Matrix farlar, otomatik olarak uzun far moduna geçiyor ve farların yol aydınlatma menzili ile gücünü kendisi sürekli olarak ayarlıyor. Sistem diğer sürücülerin gözlerini rahatsız etmeden yolun geri kalanını ve çevresini parlak bir şekilde aydınlatıyor, diğer araçların farlarını algılamadığı anda ise LED hücreler otomatik olarak tekrar yanmaya başlıyor.

Yeni Corsa'da sunulan IntelliLux LED Matrix far sistemi her koşulda mümkün olan en iyi aydınlatma alanını ve görüşü sunmayı vaat ediyor. Aynı zamanda, diğer sürücüleri rahatsız etmemesinin yanı sıra, bu aydınlatma sayesinde yol kenarındaki nesneleri normalde olduğundan daha erken görmek mümkün olabiliyor.

Opel Far Teknoloji Müdürü Ingolf Scheider "Modellerimizde kullanıma sunduğumuz adaptif IntelliLux LED Matrix farlar sayesinde öncü bir far teknolojisi geliştirdik. Bu far teknolojisi ile Opel kullanıcıları diğer sürücülerin gözünü rahatsız etmeden mümkün olan en iyi aydınlatma seviyesini ve görüş açısını sunuyoruz. Trafikte seyir halindeyken müşterilerimizi sürekli otomobillerinin farlarını açıp kapatmaya maruz bırakmayarak konsantrasyonlarını en optimum seviyede tutmalarını sağlıyor ve bu yolla onların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Matrix far sistemi, kullanıcılar için sürüşü daha keyifli hale getirdiği gibi onların güvenliğini de artırıyor" dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.