otohaber_logo
Haberler
Kia, Avrupa’da elektrikli araçlarıyla büyüyecek
Elektrikli araçlara olan ilgi, Avrupa pazarında artmaya devam ediyor. 2020'nin ilk çeyreğinde, Avrupa’daki yeni elektrikli araç satışları 2019 yılının ilk çeyreğine göre yüzde %75 artarak 6.811 adede yükseldi. Buna bağlı olarak 2019'un ilk çeyreğinde yüzd
Kia, Avrupa’da elektrikli araçlarıyla büyüyecek

2020 yılının başında Plan S stratejisi kapsamında elektrikli araç geleceğine hazırlandığını açıklayan Kia, Avrupa'daki büyümesini de aynı stratejiyle gerçekleştirecek. Plan S stratejisiyle geleneksel araçların üretimi kapsamında çalışan bir iş modelinden elektrikli araçları popüler hale getirmeye odaklanan bir iş modeline geçmeye hazırlanıyor.

Global çapta 2025 yılına kadar 11 elektrikli araç geliştirecek olan Kia, 2021 yılında Avrupa pazarına uzun sürüş menzilli, kompakt SUV tasarıma sahip ve hızlı şarj özellikleriyle donatılmış yeni bir elektrikli model sunacağını açıkladı. Ayrıca Kia, Avrupa'da satışa sunulacak her yeni modelinin bir elektrikli versiyonunu da geliştireceğini belirtiyor.

Kia'nın yeni nesil elektrikli araçlarının ilki, 2021 yılında Avrupa'da tanıtılacak. Bu elektrikli araç, en güncel araç güç-aktarma organlarını ve teknolojilerini barındıracak şekilde özel olarak tasarlanmış benzersiz bir platform üzerine inşa edileceği belirtiliyor. Söz konusu araç sadece binek otomobil ve SUV araçları harmanlayan bir kompakt SUV tasarımı sunmayıp, aynı zamanda geleceğe yönelik yenilikçi bir kullanıcı deneyimi de açıklanan bilgiler arasında. Bu aracın 500 km'nin üzerinde elektrikli sürüş menzili ile 20 dakikalık hızlı şarj özelliğine sahip olacağı da belirtiliyor.

Kia, 2021 yılında Avrupa'ya özel olarak geliştirilen yeni sıfır emisyonlu aracını pazara sunmasının ardından globalde de elektrikli araçlarını sunmaya devam edeceğini belirtiyor. Plan S ile geleceğe yönelik temellerini atan Kia, 2026 yılına kadar yılda 500.000 adet elektrikli araç satışına ulaşmayı hedefliyor ve bu süre içerisinde Avrupa'da tamamen elektrikli araç satışlarını yüzde 20'nin üzerine çıkmasını öngörüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.