otohaber_logo
Haberler
70 yıl sonra yeni otomobilini çıkarmaya hazırlanıyor
Fransız şirket, son aracını 1953 yılında üretmişti. Birçok kişi tarafından beğenilen marka, özelliklerini beğeneceğiniz Delage D12 modeli ile yeniden piyasaya girmek için hazırlanıyor. Klasik otomobil tutkunların yakından takip ettiği marka V12 hibrit mot
70 yıl sonra yeni otomobilini çıkarmaya hazırlanıyor

Yaklaşık 70 senedir otomobil üretmeyen şirket, spor otomobil piyasasına hızlı bir giriş yapmak için hazırlanıyor. Üretim yaptığı yıllarda birçok kullanıcı tarafından beğenilen, şimdilerde ise klasik otomobil tutkunlarının gözdesi haline gelen Delage, deyim yerindeyse küllerinden yeniden doğacak.

Shiftdelete'ın haberine göre D12 modeli elektrikli motor desteğine sahip 7.2 Litre V12 motora sahip olacak. Standart D12 GT modeli 8 ileri şanzıman aracılığı ile toplam 1.115 beygir güç üretecek. Ayrıca toplam 1.024 beygir olan daha küçük bir elektrik motora sahip versiyonu da piyasaya sürülecek.

Şirket, Formula 1'den ilham aldıkları itme çubuğu tasarımını kullanacaklarını açıkladı. Ex-F1 1997 Dünya Şampiyonu Jacques Villeneuve ile birlikte çalışan mühendisler yeni bir şasi geliştirdi.

Oturma pozisyonu olarak diğer araçlardan farklı olan D12 modeli sürücünün merkezde konumlandırılmasını sağlıyor. Ayrıca yolcu da tıpkı savaş uçaklarındaki gibi sürücünün tam arkasında oturacak.

0-100 km/s hızlanma süresi sadece 2.5 saniye olan modelin yeni bir Nürburgring tur rekoru kırması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.